Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Според шефът на Националната следствена служба обществото ни е заразено

Има десетки разследвания, включително и срещу магистрати. Това е ужасно неприятна констатация, което означава, че е заразена една система, система, която би трябвало да бъде имунна система на обществото. Имаме много тежък проблем, който трябва да решим по-бързо. Това заяви пред bTV заместник-директорът на Националната следствена служба Румен Георгиев.

Аз съм оптимист за това България да стане правова държава. В последните години тук има нужда от правосъдие и справедливост за всички, каза Георгиев. Той призна, че има забавяне по следственото дело за Косьо Самоковеца, за него се интересуваха и евроекспертите. Няколко европейски страни бавят събирането на исканите доказателства, допълни Георгиев.

По случая с бившия шеф на Топлофикация-София Валентин Димитров работят два следствени екипа. Разследването се бави, защото от една страна е по-сложно, а освен това има транзакции в чужбина. За съжаление България изпълнява три пъти по-бързо поръчките на други държави, отколкото исканията на нашите поръчки, е мнението на Георгиев.

На въпрос дали трябва и други да се страхуват, той допълни, че няма защо да се страхуват, защото са били наясно преди време с какво са се занимавали, естествено всеки е съзнавал, че поема известен риск, каза Георгиев. Той допълни, че не е редно да се вземат интервюта от следствения арест. Ако се счита за нормално да се дават интервюта в следствения арест, аз не знам как ще разследваме тероризъм или шпионаж.

 Вероятно Валентин Димитров не е бил сам при даването на интервюто от следствия арест, вероятно това е едно послание, но така или иначе не е редно едно разследване трябва да стигне до истината, а за да бъде това така следствената тайна е изключително необходима в чисто професионален план, каза Георгиев.

Източник/ци: Actualno.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!