Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ген. Димитров: Фирми от обръча на Доган са ощетили резерва с около 500-600 мил. лв.

28 фирми от обръча на Ахмед Доган са ощетили резерва с около 500-600 милиона лева заедно с лихвите от 2002 година, каза бившият директор на Агенция държавен резерв и военновременни запаси генерал Димитър Димитров.

"Процедурите преди това са били за обикновени търгове, където фирмите от обръча са печелили. Аз това го смених моментално и всичко тръгна през борсата. На няколко пъти имах разговори мога ли да изпълнявам политически поръчки, аз казах, че това е невъзможно", каза Димитров.

На въпрос кой ви попита може ли да изпълнявате политически поръчки, Димитров заяви: "Емел Етем". Вече 31 са общо фирмите длъжници на резерва, но обръчът, обявен от Ахмед Доган, са около 28.

На въпрос Мирчо Петков и Кирилка Ангелова от къде са ви познати, Димитров заяви: "Мирчо Петков мисля, че е главният ръководител на обръча, т.е. той води хорото, а Кирилка е един от изпълнителите, но не е на опашката на хорото, а е в челото и тя на хорото.

Този обръч дължи над 200 милиона лева само той без Държавния резерв и ако се сметнат лихви и неустойки ще се стигне до 500-600 милиона лева", каза Димитров.

Източник/ци: Actualno.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!