Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дани Каназирева за Фрог: Всеки има право да приема или не, че съм назначена за областен управител на Пловдив

.

Дани Каназирева

Източник: БГНЕС

Г-жо Каназирева, изненада ли ви предложението да станете областен управител на Пловдив?

Огромна изненада беше това. Казвам го като човек, който години наред се е борил в Пловдив. Това е знак за различно управление в града ни, в което да има баланс на властите. Най-важното е да работим за Пловдив.

Нека да излезем от шаблонното говорене. В социалните групи хората се възмущават, че сте приели предложението да станете областен управител от властта и статуквото, срещу което лично се борехте досега. Как ще обясните решението да приемете този пост?

Вижте, участваме 8 години в пълна опозиция. Пред нас имаше два избора-или да се разсърдим отново на всички и да продължим да критикуваме, или да работим за Пловдив. Ние сме единствената организация в Пловдив с ясни и конкретни решения, които пловдивчани чакат от години. От сутринта стотици пловдивчани ми се обадиха, че това е най-правилното и най-разумно решение. И че вече е време за спокойствие и работа за града и региона ни.

Не ви ли притеснява фактът, че ви издигат хората на статуквото?

За мен това е знак за промяна в начина на управление на града ни.

Това значи ли, че хората, срещу които вие се борехте, коренно са се променили за няколко дни?

Има новоизбран кмет на Пловдив с твърда заявка за ново и различно управление. Това е и човекът, който преди години също не бе съгласен с модела на управление на града ни. Доскоро Пловдив бе изправен пред две опасности-да продължи по досегашният модел или да се отдаде на носталгичния популизъм. Днес тези две опасности изглеждат преодолени.

Кой ви съобщи, че ви назначават за областен управител?

С г-н Димитров също се чухме.

Защо казвате също? Кой още ви се обади и чухте ли се по този повод с г-н Бойко Борисов?

Не, от МС ни се обадиха. Но с г-н Димитров поддържам отношения. В смисъл, че се чухме.

Как ще работите сега с кмета, с когото бяхте опоненти в предизборната кампания?

Вижте моето поведение през цялата кампания. Аз никога не съм си позволила лични обиди и нападки. Какво означава опоненти? Какво? В центъра на всичко трябва да бъде работата за града ни и за мен това е най-важното.

Гледах ваши участия и хората останаха впечатлени от вашата борбеност срещу сегашното положение. Сега, обаче говорите с нотка на съгалашателство. Промени ли се нещо за вас след като стана ясно, че имате нов пост?

Чакайте, аз ви казвам, че пред мен и организацията ми имаше две възможности- едната да се разсърдим пак на всеки и да критикуваме. Другата е да работим и каквото можем да направим за града си. Това е моят отговор.

Вие видяхте ли, че назначението ви е най-обсъжданата тема в социалните мрежи? Как си го обяснявате?

Всеки има право да приема или не. Моето мнение е това. Категорично. Градът ни има нужда от експертиза, от друг начин на управление. С уважение, с диалог и професионализъм.

Подозренията за съглашателсто между вас и управлаващите, обаче стоят на дневен ред. Как ще отговорите на тях?

Винаги съм участвала достойно във всяка кампания. И миналият път ме предложиха за председател на общинския съвет, но на другия ден не ме гласуваха.

С какво ви се иска първо да се захванете?
За мен на първо място е летище Пловдив, което е много важно да бъде вдигнато на крака.

Интервю на Катя Илиева

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!