Следвайте "Буднаера" в Телеграм

100-те най-красиви жени на всички времена

Читателките на женското списание New Woman отдадоха предпочитанията си за 100-те най-големи красавици на всички времена, съобщава британският таблоид The Sun. В подреждането на най-красивите жени в историята са участвали 5 000 читателки на NewWoman.

Първа в класацията е незабравимата британска актриса Одри Хепбърн (4 май 1929г. – 20 януари 1993г.). По време на бляскавата си кариера в Холивуд тя печели “Оскар” за най-добра актриса през 1953г. за “Римски ваканции”, където партнира на Грегъри Пек и остава в сърцата на милиони хора с ролите си в “Сабрина” с Хъмфри Богарт и Уилям Холдън, “Весело лице” с Фред Астер, “Love in the Afternoon” с Богарт и Гари Купър, “Закуска в Тифани” с Джордж Пепърд, “Шарада” с Кари Грант, “My Fair Lady” с Рекс Харисън, “Как да откраднеш милион” с Питър О`Тул и “Робин и Мариан” със Шон Конъри.

София Лорен, класирана на четвърто място от „нежния пол”.
Одри Хепбърн.
Грейс Кели
 
Мерилин Монро

Втора в класацията е друга незабравима звезда от небосклона на Холивуд – Грейс Кели (12 ноември 1929г. – 14 септември 1982г.). В кратката си, но бурна кариера на големия екран, грацията играе в “Могамбо”, където се заплита в “любовен триъгълник” с Кларк Гейбъл и Ава Гарднър, в 3 филма на Алфред Хичкок – “Dial M for Murder”, “Rear Window”, и “To Catch a Thief”, печели “Оскар” за най-добра актриса през 1955г. за “Момиче от провинцията” и завършва кариерата си с музикалната комедия “Висше общество”. На 14 април 1956г. Кели се превръща в най-знаменитата и обичана европейска принцеса след сватбата си с принца на Монако Рение III, от когото има 3 деца – сегашният владетел на Монако Албер II и принцесите Каролин и Стефани. Умира в резултат на трагична катастрофа в Монте Карло, след като получава удар зад волана.

Призовото трето място е за супер-модела от 90-те, Синди Кроуфърд. Следват я носителката на “Оскар” за най-добра актриса през 1960г. за ролята си в “Две жени” на Виторио Де Сика, София Лорен (“Милионерката” с Питър Селърс, “Лейди Л” с Пол Нюман, “Графинята от Хонг Конг” с Марлон Брандо, “Арабеск” с Грегъри Пек) и легендарната звезда от “Ниагара”, “Господата предпочитат блондинки”, “Как да се омъжиш за милионер”, “Автобусна спирка” и “Някои го предпочитат горещо”, Мерилин Монро (р. 1 юни 1926г. като Норма Джийн Мортенсен, умира на 5 август 1962г.).

На 6-то място е съвременният секссимвол Анджелина Джоли, носителка на “Оскар” за поддържаща женска роля през 1999г. за ролята си в “Луди години”. Седма е друга кино-дива – Кетрин Зита-Джоунс, а осма – принцеса Даяна (1 юли 1961г. – 31 август 1997г.). Топ 10 допълват “черната перла” Холи Бери с “Оскар” за най-добра актриса през 2002г. за “Балът на чудовищата” и звездната й колежка в Холивуд Скарлет Йохансон. На последните 2 места в класацията се нареждат скандалната руса наследница на веригата хотели Hilton Парис Хилтън (99) и бившата руска тенисистка Анна Курникова (100).

“Жените в челото на класацията ни са безспорен пример за класическа, вечна красота. Те винаги са знаели как да се представят в най-добрата си светлина и присъствието им да предизвика най-голям ефект”, коментира главната редакторка на New Woman Хелън Джонстън. Одри Хепбърн се смята за идеал за женски стил, грация и красота и от друга британка, попаднала в класацията, бившата певица от Spice girls, Виктория Бекъм (49), която забележимо се опитва да й подражава.

За отбелязване е, че признание в класацията са получили и други знаменити "екранни" красавици от миналото. Така например, на 12-то място е “съвременната Клеопатра” и двукратна носителка на “Оскар” за най-добра актриса (за “Butterfield 8” (1960г.) и “Кой се страхува от Вирджиния Уулф?” (1966г.) Елизабет Тейлър, 14-та е “отнесената от вихъра” Вивиан Лий, а в Топ 20 компания им правят Рита Хейуърт (18-то място) и Ингрид Бергман (19). Заслужено място в рейтинга намират и Марлене Дитрих (30), Бриджит Бардо (31), Кетрин Хепбърн (39), Грета Гарбо (47), Лорън Бъкол (50), Ава Гарднър (52) и други.

Ето и класацията на първите 20 "вечни" красавици, подбрани от останалите представителки на “нежния пол”:

     1. Одри Хепбърн
     2. Грейс Кели
     3. Синди Кроуфърд
     4. София Лорен
     5. Мерилин Монро
     6. Анджелина Джоли
     7. Кетрин Зита-Джоунс
     8. принцеса Даяна
     9. Холи Бери
     10. Скарлет Йохансон
     11. Кейт Мос
     12. Елизабет Тейлър
     13. Камерън Диас
     14. Вивиан Лий
     15. Чарлийз Терон
     16. Никол Кидман
     17. Клаудия Шифер
     18. Рита Хейуърт
     19. Ингрид Бергман
     20. Джули Кристи

Източник/ци: BGfactor

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!