Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съпродуцент на CNN бе изхвърлен от приема на Ху Джинтао

Снимка: Практикуващи Фалун Гонг в искане към лидера на ККП да сложи край на незаконното затваряне и събирането на органи от живи практикуващи Фалун Гонг в Китай. (Paul J. Richards/AFP/Getty Images)

NEW HAVEN, CT – Съпродуцент на CNN (СиЕнЕн) беше изхвърлен от частния прием на ректора на Йейлски Университет, Ричард C. Левин (Richard C. Levin), за задаване на въпрос за протеста срещу лидера на китайската комунистическа партия (ККП) Ху Джинтао.

Преди лидера на китайската комунистическа партия Ху Джинтао да даде своята предварително подготвена реч в Йейлски Университет, щата Кънектикът, там се събраха голяма брой протестиращи от медитативната практика Фалун Гонг, поддръжници на Tибет, активисти на човешките права и др., за да изразят своя протест срещу злоупотребите с човешките права в Китай.

На събирането имаше и голямо количество поддръжници на Пекин, които развяваха националистични червени флагове и огласяваха гръмко района с патриотични мелодии от специално осигурените за целта високоговорители.

Изгоненият съпродуцент на CNN  бе идентифициран от говорителя на CNN като Джо Вакарело (Joe Vaccarello). Според говорителят, Вакарело бил изведен от зданието под охрана след като той запитал Левин дали г-н Ху е видял демонстриращите.

Хелейн Клански (Helaine Klasky), говорителка на Йейл, каза, че журналистът бил изведен от сградата, защото нарушил "всички процедурни правила" и с поведението си нарушил обществения ред.

Но говорителят на CNN не се съгласи, като каза пред Epoch Times: "Ние не бяхме осведомени за никакви процедурни правила.".

Самият Джо Вакарело предпочете да не даде коментар по въпроса.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!