Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Берлускони казва, че Маоистите са варили бебета

"Бях обвиняван много пъти в това, че съм казвал, че комунистите ядат бебета", каза Берлускони на митинг пред своята партия Forza Italia. "Идете и прочетете черната книга на комунизма и ще разберете, че при Мао в Китай не са яли бебета, но са ги варили за да наторяват земята."

Борещ се за нова победа в своята предизборна кампания срещу централно-лява коалиция, италианският министър-председател Силвио Берлускони (Silvio Berlusconi) каза, че комунистите в миналото са варили бебета.

"Те казват, че гледаме твърде много в миналото, но забравят, че в опозицията има три партии, които с гордост се наричат комунисти."

Берлускони бива често обвиняван в това, че натрапва идеята за "комунистическата заплаха" в Италия, но това е страна, където по време на студената война комунистическата партия бе най-голяма от навсякъде другаде в западна Европа.

В надпреварата си да спечели изборите през 2001г., Берлускони каза: "Мога да организирам конференция, в която да докажа, че комунистите наистина са яли бебета, и са вършили дори още по-лоши неща.".

С падането на Берлинската стена и Съветския Съюз, по-голямата част от Италианската Комунистическа Партия се трансформира в Леви Демократи - главната опозиционна партия сега в Италия.

Но по-малките отцепвания на комунистическата партия все още съществуват. Според обществените проучвания вероятно е най-голямата тяхна партия - Communist Refoundation - да вземе 6-7% от гласовете на изборите на 9-10 април. Като друга - Italian Communists - може да достигне 3%.

Общественото мнение постави централно-левия блок, воден от бившия президент на европейската комисия Романо Проди, с 4-5% пред централно-лявата партия на Берлускони.

Източник/ци: localnewsleader.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!