Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Главорезите на ККП нападнаха служител на Epoch Times в САЩ

Компютърен специалист на Epoch Times бе нападнат от въоръжени мъже в дома си в Атланта (САЩ) на 8-ми февруари по обяд – поредната от зачестилите напоследък отчаяни акции на китайския комунистически режим срещу медията, излагаща на показ техните човеконенавистни действия в Китай и чужбина.

Това престъпление се случи в един от най-безопасните райони на Атланта. Без  кражба на никакви ценности от дома на жертвата, този акт отваря нова страница в кампанията на китайския комунистически режим срещу Epoch Times – първата медия, която публикува „Девет Коментара за Комунистическата Партия”, разкриващи ревностно пазена от Китайската Комунистическа Партия (ККП) информация за нейните чудовищни престъпления. 

Г-н Юан Ли след изписването му от болница с 15 конеца на лицето. (Epoch Times)
Телесните повреди на г-н Юан Ли. (Epoch Times)
Юрганът, които главорезите използват за да спрат г-н Юан Ли когато вика за помощ, и на който след това го бият – кръвта на юргана е от г-н Юан Ли в резултат на побоя. (Epoch Times)
Картотеките в дома на г-н Юан Ли, които главорезите са отворили със сила. (Epoch Times)

Тази кампания започна с арестуване на персонала на Epoch Times в Китай. Извън Китай кампанията бе инициирана със системна кражба на вестниците, последвано от сплашване на рекламните му агенти, прилагане на натиск да не се разрешава на служителите на Epoch Times да покриват събития въвличащи китайски официални лица, както и заплашване на членове на семейства в Китай, чиито близки са персонал на Epoch Times в чужбина.

Освен това, в Малайзия Epoch Times беше спрян от публикация под натиска на китайския режим. А офисите на медията в Сидни (Австралия) и Торонто (Канада) получиха съмнителни пощенски пликове със подозрително токсично съдържание.

Инцидентите срещу медията бяха интензифицирани след специалната публикация  „Девет Коментара за Комунистическата Партия” в края на 2004г.. Тази серия от уводни статии вдъхнови до днес близо 8 милиона китайци да се отрекат от ККП, като над 20 000 души ежедневно обявяват на Интернет своето осъждане и отказване от Партията.

Затова най-главната задача, залегнала в директивите на ККП в момента, е преустановяването на това оттегляне колкото се може по-скоро. За целта ККП полага извънредни усилия да открие авторите на „Деветте Коментара”, които усилия не се ограничават само на китайска територия.

Подобен е и мотивът за нападението на г-н Юан Ли, главен компютърен специалист на Epoch Times – Атланта.

Попитан какво мисли за това, Джон Нания, главен редактор на английското издание на вестника, казва: "Ключово доказателство за мотивите на нападението е фактът, че от дома не са взети никакви ценности, а са прибрани само двата лаптопа на Юан. Главорезите са търсили информация за Epoch Times. Това е единият от мотивите. Другият е очевидния опит да се тероризира Юан, а чрез него и персонала на Epoch Times. Но това няма да се случи. Ние сме дълбоко загрижени за Юан и всички споделяме неговата решителност в достоверното представяне на събитията в Китай, независимо от това, какви усилия се правят за да бъдем спрени.".  

След изписването си от болница г-н Юан Ли направи следното изявление за това нападение:

„Казвам се Юан Ли. На четиридесет и една години съм и работя за ИТ персонала на Epoch Times. Днес (8 фев.) бях нападнат и ми бе нанесен побой, а два от моите компютри бяха откраднати.

Около обят на вратата се позвъни. Аз погледнах през шпионката и видях мъж от азиатски произход в 30-те. Отворих вратата. Мъжът каза, че доставя вода. Аз отговорих, че трябва да има някаква грешка, защото не съм поръчал никаква вода.

Докато говорих, друг мъж се появи зад ъгъла и двамата нахълтаха в апартамента. Единият извади кама, а другият - пистолет. Наредиха ми да не мърдам. Аз започнах да викам за помощ и се опитах да избягам. Но те хвърлиха юрган върху мен и го притискаха докато започнах да се задушавам. След това свалиха юргана и започнаха да ме удрят, най-вече в областта на слепоочието; мисля, че ме удряха с дръжката на пистолета, кървях обилно. Накрая използваха тиксо, което бяха донесли със себе си, за да залепят устата, очите и  ушите ми; ръцете ми бяха вързани зад гърба, краката ми също бяха вързани. Не можех да мърдам; не можех да виждам, нито да издам някакъв звук.

Първите двама мъже говореха корейски език, който аз не разбирах. От това което подразбрах след това, други двама мъже дойдоха [ по-късно ], един от които знаеше Мандарин (официалният китайски език, бел. ред.), тъй като  ме попита: "Къде е сейфа ти?". По всяка вероятност той не говори английски. Те търсиха на горния и долния етаж няколко пъти и си тръгнаха след около половин час.  

Аз се освободих полека от електрическата жица връзваща краката ми и някак си успях да се добера до улицата. Съседът  ме видя и се обади в полицията.  

Полицията прегледа апартамента заедно с мен. Аз открих, че две от моите картотеки бяха разбити. Два от моите лаптопи бяха взети, но по-скъпи неща, като камери, не бяха пипнати. Аз бях откаран в болницата. На раните на лицето ми трябваше да се сложат15 конеца.

Районът където  живея е много спокоен. Полицията и медицинският персонал казаха, че не са виждали подобно нещо да се случва преди тук и бяха много изненадани.

Предполагам, че това нападение е защото китайският комунистически режим иска да унищожи компютрите ми, или смята, че аз съм автора на "Деветте коментара”. Бруталният начин по който ме биха, както и времето избрано за атаката, показват ясно, че това е безразсъдно предупреждение и акт на отмъщение.

Но те грешат: моите компютри са силно кодирани, а също така и не съм уплашен от този дребнав трик. Така както и досега, ще продължавам да излагам на показ злините на китайския комунистически режим, разказвайки на хората по света за неговите престъпления.”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!