Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Справедливост възтържествувала след 3 години изтезания

Д-р Чарлс Лии се завърна в САЩ на 21 януари, след три годишно физическо и психическо малтретиране в китайски затвор, за това че се осмели да отиде в Китай да разпространява истината за Фалун Гонг. [Събития]

Давайки интервю за пресата на летището, д-р Лии, каза: „Радвам се да се завърна отново в САЩ. Искам да благодаря на практикуващите Фалун Гонг, на амерuканското посолство и на всички добри хора по света, за това че ме спасиха. Подкрепата на много практикуващи и на хора с чувство за справедливост, както и усилията на американските власти, ми помогнаха да оцелея през тези три години затвор”.  

Посерещането на д-р Чарлс Лии на летището в Сан Франциско, САЩ (Image:clearwisdom.net )

Освен забраната да практикува медитативната практиката Фалун Дафа (Фалун Гонг),  Китайският режим подлага този американски гражданин на редица малтретирания, включително промиване на мозъка, принудителен труд и различни мъчения. В знак на протест срещу това малтретиране, той многократно апелира и прави 9 гладни стачки за общо 50 дни. По време на гладните стачки той бива измъчван с насилствено хранене, при което вкарвали тръба през носа в стомаха му. В един от тези случаи служителите на затвора преднамерено оставили тази тръба в тялото му в продължение на 33 часа.

Попитан за преживяното по време на тези 3 години, д-р Лии отговори: „Те използваха всички възможни средства”.

При един от тези опити на китайския комунистически режим да го измъчва до смърт, той развива остра сърдечна недостатъчност.

Освен че бива измъчван физически, режимът се опитвал да го пречупи и психически. Д-р Лии казва: „Те опитваха всякакви неща. Освен това, че ме заставяха да чета клеветнически материали срещу Фалун Гонг, както и да гледам всеки ден китайска пропаганда по централната национална телевизия, те конфискуваха всички мои книги и записки. Заставяха ме също така да говоря с тях. Когато отказвах, те просто продължаваха да ми задават въпроси. Понякога не се чувствах добре, но въпреки това, те продължаваха да ме заставят да говоря. След като една група си отиваше, друга идваше, за да продължи с това мъчение”.   

„Моето преследване от китайския комунистически режим бе напълно незаконно”, каза Чарлс. „Когато майка ми беше болна, използвайки синовните ми чувства към нея режимът се опита да ме застави да приема незаконно съдебно решение, твърдейки, че ще намалят присъдата ми ако им сътруднича”. По късно майката на Лии почива, неспособна да понесе огромният натиск и мъката. Въпреки това, режимът не позволява на д-р Лии да види майка си за последен път.

Независимо от всевъзможните мъчения на които е бил подложен, Чарлс казва че никога не се е отказвал от практиката Фалун Гонг. Сега, когато се е завърнал, той ще разкаже на всички истината за китайския комунистически режим, който преследва Фалун Гонг.

Той сподели: „В Китай все още има много Фалун Гонг практикуващи, които са преследвани. Необходимо е да кажем на света истината за преследването и да пробудим съзнанието на китайския народ. Аз вярвам, че един ден ще успеем да постигнем това”.

Представители на Амнести Интернешънъл (АИ) също дойдоха да посрещнат д-р Лии на летището и му дадоха фланелка  с логото на организацията. Представителят на АИ Джефри Шъртлиф каза: „Днес сме тук за да приветстваме завръщането на Чарлс Лии. Той бе арестуван и незаконно осъден на 3 години затвор, за това че отиде в Китай да разясни истината и защити Фалун Гонг. Призоваваме китайския комунистически режим да освободи всички задържани практикуващи Фалун Гонг.”.

Йон-чин Фо, годеницата на д-р Лии, в своите усилия да го спаси отнася въпроса за незаконното му задържане до американския конгрес, до държавния департамент, както и до щатските и градските управи. За да освободи своя годеник тя участва в безброй демонстрации, където представя факти за преследването на практикуващите Фалун Гонг.

Г-ца Фо каза, че се гордее с това което Чарлс е направил, защото то е било добронамерено: „Чарлс отиде в Китай, рискувайки живота си. Не беше заради себе си, беше за да спре преследването (на Фалун Гонг, б. р.)”.

Източник/ци: clearwisdom.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!