Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Последствия от кръвопролитията в Китай

КИТАЙ – Бащата на застрелян протестиращ полудял, след като полицията го принудила да предаде рентгеновата снимка изобличаваща смъртоносната рана, и да подпише декларация че синът му се е само-взривил. Вярва се, че за стрелбата в Шануей е имало директна заповед от висшите ешелони на Китайската Комунистическа Партия.

Цзян Гуанхъ, гражданин на Шануей, провинция Гуандонг, беше прострелян от полицията по-рано този месец, когато селяните се опитваха да разобличат местна корупция относно новопостроената електроцентрала в района. Китайският вестник Epoch Times съобщава, че на 18 декември, след като бил подложен на няколкодневни сеанси за манипулиране на съзнанието, бащата на Цзян бил принуден да подпише декларация, според която причината за смъртта на сина му са експлозиви, които той бил носел. Бащата загубил разсъдъка си още на следващия ден.

Селяните казаха пред журналист на вестника: “Те (правителството) го докараха до лудост! Синът му беше убит от правителството, но го накараха да подпише декларация, че е загинал от предизвикана от самия него експлозия, и това сега съсипва стария човек!” .

Местен жител също сподели, че чичото на жертвата е бил отвлечен от местните власти. Те го използвали за да притиснат стареца, че ако не им предаде рентгеновата снимка на сина си (на която се виждала смъртоносната рана от прострелването), чичото също ще пострада. Така бащата на Цзян нямал друг избор освен да се раздели с единственото доказателство за смъртта на своя син.

Според друг един селянин, управата на Шануей обещала на три семейства, на които близките им били убити в кръвопролитията, че ще им даде компенсация от 500 000 юана (62 500 щ.д.), ако след това не търсят никаква друга компенсация.

Epoch Times бе информиран също така, че преди инцидента с кръвопролитията в Шануей там пристигнал неофициално, непосредствено преди заминаването си в чужбина, Луо Ган.

Луо Ган е високопоставено лице в Централния Комитет на Китайската Комунистическа Партия (ККП), заемащ позициите Секретар на Комитета по Политическите и Правни Въпроси, и Директор на Службата за Държавна Сигурност, даващи му върховни правомощия върху полицейската и правната система, както и върху Министерството за Държавна Сигурност. 

Предполага се, че Луо е този който е издал нареждането за арестуване на представителите на селяните в протеста, както и за последвалите ги действия, тъй като без позволение от висшите ешелони на ККП не е възможно за местната управа да мобилизира военната полиция и армията, и да им нареди да стрелят по селяните.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!