Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изнасилени жени в Китай по време на инспекцията за изтезанията от ООН


На 25 ноември, 51-годишната г-жа Лио Джиджъ била измъчвана с електрически палки, бита по бедрата и задните части и след това изнасилена от полицията в градския полицейски участък на град Донченфан в провинция Хъбей.

Две жени биват брутално изнасилени в полицията в същото време когато Китай представя прогреса си в борбата с изтезанията и нарушаването на човешките права пред специалния следовател на ООН по въпросите на изтезанията

Информационният Център на Фалун Дафа – САЩ (ИЦФД-САЩ) предаде, че две практикуващи Фалун Дафа жени, на 42 и 51 години, са били изнасилени в полицията само три дни след като специалният следовател по изтезанията към ООН пристига в Китай за разследване на сведенията за нарушаване на човешките права, и особено тези на медитативната практика Фалун Дафа (Фалун Гонг), събрани от комисията по човешки права към ООН.

Обикновеният сценарий включва отвличане на жените - напълно в стила на китайските власти, които използват подобни методи за да задържат протестиращи или разобличители на злоупотреби на властта срещу човешките права, което е особено явно по време на така наречените „чувствителни периоди”, към които китайското правителство отнася посещенията на видни чуждестранни гости, инспекционни инстанции или медии в страната. Китайските християни например бяха арестувани и задържани по време на неотдавнашната визита на президента Буш в Китай. Често пъти активисти са арестувани при отбелязване годишнините от масовото избиване на площада „Тянанмън” през 1989 г.  

Преди повече от седмица, говорител на ИЦФД-САЩ, каза: „Въпреки че трябва да аплодираме усилията на специалния следовател от ООН по изтезанията, трябва да сме наясно, че този проблем се корени дълбоко. И до ден днешен се изисква от китайските власти да предприемат действия за подвеждане под отговорност извършителите на насилия и изнасилвания. Вместо това, те ги повишават когато са предотвратили демонстрация срещу нарушаване на човешките права”.

През нощта на 24 ноември в дома на г-жа Лио Джиджъ нахълтват със сила 7 полицаи. Без разрешение за обиск те претърсват дома й и конфискуват всички материали за Фалун Гонг. След това отвеждат 51-годишната съпруга и майка в градския полицейски участък на Донченфан, където я измъчват с електричество и я изнасилват заедно с друга практикуваща Фалун Гонг в присъствието на останалите полицаи.   

Това не е изолирано поведение. Документирани са над 44 000 случая на мъчения и жестоко малтретиране на Фалун Гонг практикуващи. Много от тях включват сексуално малтретиране, както на жени, така и на мъже.

Такъв е случаят с 18 Фалун Гонг практикуващи, които са отведени през юни 2000г. в трудовия лагер „Масаня” (провинция Ляонин), съблечени са голи и са хвърлени в килии с престъпници, окуражени да ги изнасилват и малтретират; както и случаят със студентката Уей Жинян от университета в Чончин (провинция Съчуен), която през май 2003г. била изнасилена от полицай, защото практикувала Фалун Гонг; и този на 32-годишната Джоу Кшя, която преживява през 2004г. психически срив след многократни изнасилвания в институцията за „промиване на мозъци” в провинция Съчуен.

Такива потресаващи факти са ежедневие в Китай - Китай на 21-ви век. Те стават докато ние ходим на работа, пазаруваме или сме в уютните си домове сред глъчката на семейството. Нещо повече, яростното нарушаване на човешките права в Китай, и най-вече преследването на мирната практика Фалун Гонг, става дори и в моменти когато Китай бива инспектиран и представя неистинна информация на света. Това доказва, че малтретирането не се дължи просто на административни пропуски или провали в правната система. То е по-скоро преднамерена политика на китайската комунистическа партия да „изкорени” Фалун Гонг и да не кооперира със света в борбата с нарушаването на човешките права.

Повече информация и снимки:

http://www.faluninfo.net/displayAnArticle.asp?ID=9299

http://www.clearwisdom.net/emh

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!