Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Разкриване на предисторически цивилизации: петролът и еволюционната теория

Днес учените вярват, че петролът е бил създаден от разлагането на предисторически растения и животни при високи температура и налягане. Но прости калкулации показват, че по този начин днешната популация може да създаде само 300 милиона тона суров петрол, което е незначително в сравнение с данните на ОПЕК за 2.9 билиона тона годишна употреба на петрол. Тогава, дали наличието на петрол се дължи само на разлагането на органична материя?

Хората се питат колко години остават преди стотиците хиляди коли и самолети да изчерпат петролните запаси на Земята. Така например, един Боинг 747 трябва да бъде зареден с 85 тона гориво преди всяко излитане, а на свръхзвуковият Конкорд му трябваха 96 тона.  

Днес започнаха да се появяват електрически коли, но все още не се знае за електрически самолети. Дневният разход на суров петрол по света се увеличава с поразително темпо.

Данните за 1996 година сочат, че той е бил повече от 70 милиона барела на ден. ОПЕК (Организацията на изнасящите петрол страни) предвижда, че през 2020 година хората по света ще използват 100 милиона барела на ден (един барел съдържа 159 литра).  

Но ОПЕК също така предвижда, че въз основа на количеството петрол извличано от петролните кладенци, естествените запаси на страните от ОПЕК ще съществуват 80 години, като страните които не са в ОПЕК, могат да добавят към това още 20 години. Изглежда, че количеството на петрол е в изобилие, въпреки масивното му изразходване.

Страни с най-големите залежи на петрол, както се потвърждава от ОПЕК са: Саудитска Арабия с 261.4 билиона барела годишно (приблизително 29 билиона тона), Ирак с 112 билиона барела (12.4 билиона тона), Обединените Арабски Емирства с 97.8 билиона барела (10.8 билиона тона), Кувейт с 96.5 билиона барела (10.8 билиона тона), и Иран с 92.6 билиона барела (10.3 билиона тона). В тези цифри не са включени петролните запаси на страни като Русия, САЩ и Китай.

Днес, учените вярват че петролът е бил създаден, когато предисторически растения и животни са се разложили под много високи температура и налягане. Въпреки това, те не са открили колко цикъла на масови унищожения на предисторически култури са били необходими, за да се произведе огромното количество петрол извличано днес. Тогава, дали наличието на петрол се дължи единствено на разлагането на органична материя?

Знаем, че 70 % от теглото на човека или животните е вода, като остават 30% за материята разлагаща се след смъртта. Според неотдавнашни теории, единственият начин според които петрола може да се формира, е при екстремални температура и налягане, които съществуват дълбоко в Земята. Човешката популация на Земята е 7 билиона. Да предположим, че теглото на всеки човек  е средно 70 кг. Ако добавим към това популацията на животните (домашни и диви), не е трудно да се установи, че световната популация може да произведе около 300 милиона тона суров петрол.  Но по данни на ОПЕК, хората по света употребяват 2.9 билиона тона всяка година. С други думи, 300 милиона тона ще са достатъчни само за месец и половина при сегашното ниво на потребление на петрол.

Някои биха оспорили това с твърдението, че предисторическите животни са били многобройни и телата им са били огромни. Но независимо колко големи са били динозаврите, техният брой е бил ограничен от ресурсите на Земята. Някой от тях са били месоядни, други тревопасни. Най-скорошните от тях най-вероятно са консумирали огромни количества растителност. Можем да направим предположение за количеството растителност  съществувала на нашата планета като изчислим количеството на каменни въглища в Земята. От там можем да изчислим колко динозаври са живеели на Земята. Но тук може да се забележи, че съществува голямо несъответствие между количествата на петролни залежи на Земята и броят на животните живели на нея.

Също така, за да се образуват тези огромни количества петрол, в допълнение на високите температура и налягане е трябвало да умират огромно количество животни по едно и също време.

Нова теория, спечелила известно признание в научните среди твърди, че преди 65 милиона години астероид е ударил Земята и е убил популацията от динозаври. Тогава възниква въпросът, колко такива катастрофи ще са необходими за да се  произведе достатъчното за нуждите ни днес количество петрол? Погледнато от друг ъгъл, казва се че възрастта на Земята е приблизително 4.6 билиона години. Ако такива катастрофи наистина са се случвали толкова често, предшествениците на хората няма да са имали възможността да преминат през процеса на еволюция!

Тогава, каква е истината за произхода на нашия живот?

PureInsight.org 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!