Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Секретни документи разкриват страха на ККП

Неотдавна в Китай се появи секретен вътрешен документ, издаден по време на срещата, проведена при закрити врата в средата на 2005-а от Лю Джин – член на централния комитет на китайската комунистическа партия (ККП), заместник- министър на обществената сигурност и директор на „Управление 610” (институция, създадена на 10 юни 1999 година, специално за преследването на Фалун Гонг). Този таен документ разкрива, че служителите на ККП са загрижени и даже ужасени от „Девет коментара за комунистическата партия” (публикувани от „Epoch Times” през ноември 2004 година) и последвалото масово оттегляне от ККП. ККП се изправя пред най-серозната криза, вероятно първата живото застрашаваща криза в историята й.

Срещата се провела при строга сигурност. Позволено бе само на един представител от всяка провинция да участва в нея.

Феноменът „Деветте Коментара” през погледа на ККП

По време на срещата Лю Джин споменава: „От гледна точка на драматичните промени в бившия Съветски Съюз и източно-европейските страни, до цветната революция в Грузия, Украйна, Киргистан и „кадифените” действия, подети от Фалун Гонг, бдителността сред нас трябва да бъде повишена. След разпространяването на „Деветте коментара” през март започнаха „кадифените” действия, които са напълно еквивалентни на източно-европейската „цветна революция”. (бележка от редакторите - украинската „портокалова революция” и грузинската „революция на розата” бяха мирни и доведоха до драматично обществено отхвърляне на комунистическото управление в тези страни; в Чехословакия имаше „кадифена революция”).

Лю Джин се опитал също да анализира мероприятията в подкрепа на масовото оттегляне (от ККП) в други страни и в Хонк Конг, организирани от „Epoch Times” и други организации, както и парадните шествия, които „Epoch Times” организира на 4 юни и 1 юли.

В речта си Лю Джин споменава, че разпространяването на „Деветте коментара” в Китай е разкрило историята, авторитарността и водачеството на ККП, и идеологическата законност на ККП е била застрашена сериозно от „Деветте коментара”.

В тайния документ Лю Джин разкрива обсега на феномена от „Деветте коментара” в Китай: „От миналият декември до май 2005 година, зад граница са били създадени 248 ИНТЕРНЕТ сайтове за „Деветте коментара”; 80 милиона посещения в тях са блокирани, 30 милиона електрони писма... и телефонни обаждания бяха заглушени. И е трудно да се пресметне реалния брой”.

„Една провинция провела проучване между 87 души, които са прочели „Деветте коментара”. Повече от 50% от тях били с положителна нагласа, а само 13% не се съгласили със съдържанието.”

Лю Джин споменава също, че има мероприятие за „Деветте коментара” и за „Отказване от ККП” в главните градове на Китай - Пекин, Танджин, Шанхай, Джинан, Чонгчин и в провинциите Ляонин, Хънан, Хъбей и Гуандон.

„Служител на бюрото по водни ресурси открито убеждавал хората да се отказват от ККП в градския транспорт и в службата си. На 13 май 2005 година, международния ден на Фалун Дафа, в столицата на една от провинциите се появява огромен плакат - 1.5 на 13 метра, на който пишело „Спрете преследването. Кажете сбогом на ККП”. Само пред месец една учителка казала открито на учениците в класната стая: „червените връзки, които носите, са боядисани от кръвта на убитите от ККП”.

Най-серозната заплаха за управляващия статут на ККП

Накрая Лю Джин признал, че въздействието на „Деветте коментара” е масово оттегляне от партията, което поставило в опасност управляващата сила на ККП.

На 29 август тайванският вътрешен съвет разгласи доклад, който разкрива, че „в Китай през 2004 година, има:

- 74 000 случай на хора, борещи се за граждански права, което също е причинило 1740 смъртни случая;

- директна икономическа загуба, дължаща се на това неподчинение, която била 4.2-5 билиона долара;

- повече от 1000 души на ден отиват на площад „Тянанмън” да апелират или протестират срещу преследването на Фалун Гонг;

- полицейската бруталност ескалира, но някои протестанти въпреки това преминават през защитните врати на площад „Тянанмън” крещейки: „Аз съм невинен!”.

Във фабриката за специална стомана в град Чонгчин, няколко хиляди освободени от работа работници продължили протеста си 2 месеца. На 7 октомври полицията предприела действия за потушаването му. Възрастен член на ККП бил пребит почти до смърт от полицията и сега той иска да се от каже от ККП.

Разлепени отказвания от ККП по главните улици в градовете

Няколко граждани четат изявления за отказване от ККП, разлепени по улиците на град Нонган, провинция Джилин през март 2005 година.

Има хиляди доброволци по целия свят, които помагат на хората в Китай да се откажат от ККП, според световния център за отказване от комунистическата партия. Много граждани в Китай, които нямат достъп до интернет, са разлепили изявленията си за оттегляне по стените на сградите по улиците. Някои отпечатват изявленията на хартия, други са написани от цели групи, а в някои дори е оставено празно място, за да може повече хора да се подпишат.

Около 400 форума за „Деветте коментара” и повече от 200 публични демонстрации са се провели в над 50 главни града по света до октомври 2005 година. Стотици хиляди хора вземат участие в тези паради и митинги, включително и китайци, които живеят зад граница, както и туристи от Китай.

След като „Деветте коментара” бяха публикувани и оттеглянето от ККП започна миналата година, метода на ККП за справяне с проблема бе „да не се съобщава и коментира”. Въпреки това ККП в Китай по всякакъв начин следи от близо събитията и интензивно потиска разпространяването на „Деветте коментара”.

Въпреки че е трудно за света да научи какво точно се случва в Китай и в какъв мащаб, този секретен документ разкрива някои факти за масовото оттегляне от ККП, и особено за въздействието на това върху партията.

Тайните намерения зад довеждането на Ръмсфелд в централното партийно училище

Държавният секретар Ръмсфелд в Китай.

Когато държавният секретар по отбраната на САЩ Доналд Ръмсфелд посети Пекин, ККП след странна промяна в графика, организира той да посети стратегическите ракетни сили и училището на централния комитет на партията. ККП направи това рядко предприемано действие, за да заблуди китайската общественост с цел да покаже на хората, че САЩ признава ККП. Това от друга страна, потвърждава съществуването на вълна на оттегляне от ККП.

Централното училище на партията е център за трениране на водачите по мъчение на ККП. Всички висши партийни лидери са получили идеологическо и друг вид обучение, преди да заемат постовете си там. Ръмсфелд посочи пред учениците в партийното училище, че най-важната промяна в целия свят, откакто е посетил Пекин за първи път през 1974 година, е било развитието на демокрацията.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!