Токсични съдове причиняващи Рак

Покритието против загаряне на тенджери и тигани облекчава живота ни, но с това достойнствата им приключват. Когато покритието се нагрее над 360 градуса, се отделят поне 6 токсични газа, които предизвикват рак.

Вредните частици започват да се изпаряват и при 200 градуса.

Корпорациите, които произвеждат тези домакински съдове, с покритие против загаряне, още през 2015 г. обещаха да намалят вредните вещества в своите изделия.

Но нашият съвет е да изхвърлите от кухнята си този вид тенджери и тигани. Или се старайте да готвите на бавен огън.

Никога не нагрявайте празни тефлонови тенджери и тигани.

Използвайте съдове от неръждаема стомана, която е безопасно и не отделя при нагряването друго, освен топлина, освен това те са и по-евтини. Тези съдове имат недостатък, че трудно се мият и често яденето в тях загаря.

Сменете тиганите с покритие против загаряне с чугунени. За да не загаря храната, при първото използване налейте в тях малко растително масло и ги оставете за един час във фурната. Маслото попива в повърхността им и създава невидим пласт, който е вашето покритие против загаряне.

Керамичните тигани и тенджери също са безопасни.

Каквито и съдове да използвате, помнете, че пърженето е най-вредният начин за готвене, при който се отделят канцерогени.

Днес съдове с тефлонови покрития има във всяко семейство.

Тефлонът е изобретен през 30-те години на ХХ век от американски учен, през 40-те години е патентован от американската фирма DuPont*; “Тефлон” е търговска марка. Истинското му име е политетрафлуоретилен. Руснаците го наричат флуоропласт. Тефлонът се отнася към пластмасите; може да бъде нагрят до 270 градуса, а започва да се топи от 270 до 350 градуса. Тефлонът е устойчив на въздействието на повечето киселини и алкали.

Учените установих, че тефлонът е инертен, но когато ес нагрее до 230 градуса или покритието е пукнато, започва да действа болестотворно върху човешкия организъм. В тези случаи се отделя перфлуороктанова киселина, която е токсична за организма и вреди на здравето. Повреденият тефлон я отделя и при по-ниски температури. Тази киселина е доказано в много изследвания, че вреди на черния дроб, хормоналните жлези, репродуктивната система и плода. Жени, които продължително време са подложени на въздействието й, не могат да забременеят. Диабет, рак на щитовидната жлеза, затлъстяване могат да бъдат следствие от отравянето на организма с перфлуороктанова киселина. Тя уврежда и имунните клетки.

Префлуороктановата киселина е силен мутаген, т.е. може да образува ракови клетки. Доказано е въздействието й при възникването на рак на простатата, женските полови органи, левкемия.

Повечето тигани на пазара имат тефлоново покритие.

Мултиварките имат чаши, чиято вътрешна повърхност е покрита с тефлон.

Тенджери и тави също имат тефлоново покритие.

Нагревателни уреди, прибори, преси и други устройства вероятно са покрити с тефлон.

При силно нагряване тефлоновият тиган отделя политетрафлуоретилен. У човека може да възникне “тефлонова” треска. Дори да се премахне източникът, това вещество дълго време може да се намира на повърхността на помещението, особено по килими, стени, плоски повърхности и постепенно отравя организма ни.

Издателство “Распер”


*Непълен списък на компаниите, разпространяващи генно инженерство: · Asgrow Hoechst/AgrEvo Research Seeds Dupont


*… Ние сме в критична позиция, където знаем слабостта на генетичната концепция, но не знаем как да я включим в ново, по-пълно разбиране. Монсанто знае това. DuPont знае това. Novartis знае това. Всички те знаят това, което знам аз. Но те не искат да го разгледат, защото това е твърде сложно и това ще струва твърде много, за да се разбере. Броят на въпросите, броят на възможностите за това, което се случва с една клетка, в целия организъм, когато поставите чужд ген, са почти неизброими. А времето, което ще отнеме, за да се направи оценка на безкрайните възможности, които възникват е извън възможностите на компютрите. Но това е, което получаваме, когато си имаме работа с живи системи. / Д-р Ричард Строхман


*През 1999, българските земеделски производители произведоха първата реколта с ГМ царевица. Повечето от царевицата беше дадена за фураж на животните и по този начин влезе и в хранителната верига на българските граждани. Докато тогава официалната позиция е, че България предприема само опити за ГМ царевица, каталогът за семена на „Monsanto“ и „DuPontPioneer“ още през 2000 година рекламираше ГМ царевица. По информация на МЗГ издадените разрешения за ГМ царевицата през 1999 г. са за 130 000 дка, през 2000 г. – 190 000 дка, през 2001 г. – 64 000, през 2002 г. – 22 000, през 2003 г. – 21 195 дка. „Monsanto” беше получил разрешение от Съвета за безопасна работа с генно изменени висши растения за тези широки полеви опити при условие, че продукцията се изнесе от страната. Но много от производителите не знаеха за това условие и я дадоха на своите животни или продадоха на „Амилум“ – завод за нишесте и други царевични продукти в Разград. През 1999 г. на 300 дка бяха произведени и първите ГМ картофи, устойчиви на колорадски бръмбар.

Източник: https://bultimes.com/toksichni-sadove-prichinyavashti-rak/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!