Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тази подправка спира инфаркти, бори рака и възстановява бактерии в червата

Повечето хора не вярват, че подправка може действително да се бори с рака и да намали риска от сърдечни атаки. Но изследванията показват, че лют червен пипер може да направи точно това.

Тази подправка е била използвана за медицински цели в продължение на много години. Малки количества може да ви дадат много ползи за здравето. Лютите чушки съдържат калий, витамини от група В, калций и витамин А и C. Според изследване, те може да подобрят здравето на червата, чрез възстановяване на тъканите в стомаха и тънките черва. Може да се използват за лечение на рак или да повишат ефективността на други билки за борба с рака.

Случвало ли ви се е да ви потече носа след хранене с лют червен пипер? Това е така, защото лютия пипер намалява задръстванията чрез загряване на тялото и отваряне на синусите, като по този начин се дава възможност на слузта да тече.

Трябва също да се отбележи, че тази билка подобрява кръвообращението и позволява на кръвта да тече във всички части на тялото. Също така е установено, че помага за облекчаване на треска и грип.

В едно проучване, изследователите са открили, че капсаицинът (активната съставка в лютия червен пипер) убива и пречи на растежа на рак на панкреаса.

Друго проучване стигна до заключението, че капсаицинът може да помогне в борбата с рака на простатата. Изследователите установили, че той може да убие до 80 процента от раковите клетки в простатната жлеза. А има и още повече доказателства. Японско проучване установи, че лютият пипер може да попречи на растежа на раковите клетки в простатата.

Може би ще искате да добавите лют червен пипер към диетата си, ако се опитвате да отслабнете. Установено е, че консумацията на 10 грама от тази подправка може да стимулира метаболизма на хранителните мазнини и да намали апетита.

Ако искате да поддържате здраво сърце се уверете, че консумирате тази подправка редовно. Пиенето на чай от лют червен пипер всъщност може да противодейства на инфаркти и да ви помогне да се възстановите. За да направите чай от лют червен пипер, просто смесете една чаена лъжичка лют червен пипер с чаша гореща вода.

Една обща традиционна употреба на лют червен пипер е за облекчаване на болката. Той е бил използван за лечение на главоболие и болки в ставите. Учените са открили, че това облкчаване е наблюдавано, благодарение на съединението капсаицин. Това съединение може да запази червата здрави, тъй като тя убива паразитите в червата. Пийте чай от лют червен пипер, за да запазите червата здрави. 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://www.naturalnewsblogs.com/spice-stops-heart-attacks-fights-cancer-restores-gut-bacteria/

Връзка към публикацията: Тази подправка спира инфаркти, бори рака и възстановява бактерии в червата

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!