Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо микровълновата печка е вредна за здравето

микровълнова печка, измерване на радиацията

Микровълните разрушават молекулите на храната или ги деформират

Защо микровълновите печки бяха забранени в Съветския съюз

След Втората световна война съюзниците открили медицински изследвания с микровълнови печки, които германците провеждали. Тези документи били предадени в САЩ за по-нататъшни изследвания; руснаците също получили подобни документи.

Как функционира една микровълнова печка

Микровълните са една от формите на електромагнитната енергия, подобно на светлинните и радиовълните. Те са много къси електромагнитни вълни, които се движат със скоростта на светлината – 299, 79 км в секунда.
Днес микровълните се използват освен в микровълновите печки, за междуградска и международна телефонна връзка, в телевизионни предавания, в интернет връзката, предавана чрез спътници на земята.

Всяка микровълнова печка се състои от магнетрон, който преобразува електрическата енергия в свръхвисокочестотно електрическо поле с честота 2450 мегахерца или 2,45 гигахерца, което взаимодейства с молекулите на водата в храната.

Микровълните “бомбардират” молекулите на водата в храната, като ги принуждават да се въртят с честота милиони пъти в секунда, създавайки молекулярно триене, което нагрява водата. Това триене нанася вреда на молекулите на храната, като ги разкъсва или деформира.

Микровълновата печка предизвиква разпад и промени в молекулярната структура на хранителните продукти в процеса на излъчването.

Кой създаде микровълновата печка?

Нацистите изобретиха микровълновата печка «radiomissor» за своите военни операции. Времето за приготвянето на храната било силно съкратено и това давало възможност на военните да се съсредоточат върху други задачи.

След войната документите за това изобретение попаднали при съюзниците. Руснаците провели много изследвания, за да изучат биологичното въздействие на микровълновите печки върху човешкия организъм. На базата на резултатите от тези изследвания микровълновите печки в Съветския съюз били забранени. Били публикувани международни предупреждения за вредните за здравето вещества, биологични и екологични, които микровълните излъчват. Съветски учени открили вредното въздействие на свръхвисокочестотното – СВЧ-излъчване върху човешкия организъм и изработили сериозни екологични ограничения за използването на микровълновите печки. Оказало се, че те са особено опасни за децата.

Някои от аминокиселините, които влизат в майчиното мляко и в млечните смеси за деца, под въздействието на микровълните се преобразуват в изомери, които се смятат за невротоксични, т.е. деформират нервната система, и са невротоксични – отровни за бъбреците. Бедата е, че много деца се хранят с изкуствени заместители на млякото, които стават още по-токсични с микровълновите печки.

Научни данни и факти

През 1992 г. в САЩ е публикувано изследването “Готвенето в микровълнова печка”:

“От медицинска гледна точка се смята, че когато в човешкия организъм се вкарват молекули, подложени на въздействието на микровълните, има голяма опасност да се причини вреда, отколкото полза…”

Било проведено едно краткосрочно изследване, което показало, че употребяващите приготвени в микровълнова печка мляко и зеленчуци имат променен състав на кръвта, понижен хемоглобин и повишен холестерин.

Швейцарски клинични изследвания

Д-р Ханс Улрих Хертел участвала в едно изследване и много години работила в една голяма швейцарска компания. Тя била уволнена заради разгласяване на резултатите от това изследване.

През 1991 г. тя и един професор от Лозанския университет публикували изследване, което показало, че храната, приготвена в микровълнова печка, може да бъде заплаха за здравето на човека.

Статия, публикувана в списанието “Франц Вебер” №19, посочва, че употребата на хранителни продукти, приготвени в микровълнови печки, има злокачествено въздействие върху кръвта.

В срок от един до пет дни доброволците получавали един от следните варианти на хранене: прясно мляко, същото мляко, загрято по традиционен метод, пастьоризирано мляко, същото мляко, загрято в микровълнова печка, пресни зеленчуци, същите зеленчуци, загряти по традиционен начин, замразени зеленчуци, размразени по традиционния метод и същите зеленчуци, приготвени в микровълнова печка.

Кръвните проби на доброволците се вземали преди всяко хранене. След това се провеждали анализите на кръвта след приемането на млякото и растителните продукти.

Големи промени били открити в кръвта на хората, които употребявали загретите в микровълнови печки продукти: снижаване на хемоглобина, повишаване на лошия холестерин, увеличаване на белите кръвни телца.

Тези показатели показват дегенерация в организма на хората. Освен това част от СВЧ-енергията остава в храната и когато човек я употребява, се подлага на въздействието на СВЧ-излъчването.

Микровълните разрушават и деформират молекулите на храната. Микровълновата печка създава нови съединения, които не съществуват в природата, наречени радиолитични. Те създават молекулярна гнилоч, като пряко следствие от радиацията.

Микровълните образуват канцерогени в храните
– Месото, приготвено в микровълнова печка, съдържа Nitrosodienthanolamines – известен канцероген;
– Някои аминокиселини в млякото и зърнените храни се превръщат в канцерогени;
– Размразяването на замразени продукти в микровълновите печки превръща техните глюкозиди и галактозиди в частици, които съдържат канцерогени;
– Дори много краткото облъчване на пресни зеленчуци в микровълнова печка превръща техните алкалоиди в канцерогени;
– Канцерогенни свободни радикали се формират в растенията, облъчени в микровълнова печка, особено в кореноплодите;
– Микровълновото облъчване намалява ценността на храната от 60 до 90%;
– Изчезва биологичната активност на витамин В, витамините С и Е и на много минерали;
– Настъпва деградация на нуклео-протеините в месото.

АКО ИСКАМЕ ДА СМЕ ЗДРАВИ, ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ МИКРОВЪЛНОВАТА ПЕЧКА

Антъни Уейн и Лоурънс Нюуел, Християнски институт на правото, САЩ,
Издателство “Распер”


Науката показва защо храна,която е била в микровълнова фурна, е лоша идея

Въпреки, че дълбоко в себе си, ние всички знаем, че микровълновата не е най-добрият начин за затопляне на храната ни, повечето от нас изглежда игнорират голите факти. Вярно е, че това е един от най-удобните, спестяващи време, кухненски уреди в къщата, но нека да ви покажа няколко научно доказани факти, които бързо ще променят мнението ви и ще ви накарат да изхърлите микровълновата от вашия дом.

Къде отидоха всички антиоксиданти?
Изследване, публикувано в списанието „Науката за храните и земеделието“, показва, че когато броколите се нагряват в микровълновата, губят 97% от своите лечебни свойства и антиоксиданти. В сравнение със загубата на антиоксиданти  11 на сто, когато са на пара, това е огромна разлика.

Противоракови свойства на чесъна
Друго проучване, показва, че е активното съединение в чесъна, което се бори с рака -ензима Allium sativum, губи функцията си след 60 секунди в микровълнова печка.

Затопляне на кърма
Множество проучвания показват, че затоплянето на кърма в микровълновата унищожава повечето ѝ подхранващи и имунно-повишаващи съединения. Това намалява количеството на лизозим и активността на антителата, а стимулира растежа на патогенни бактерии. Не е най-добрият начин да започнете живота си, ако питате мен.

Друго проучване установява, че когато млякото се нагрява в продължение на 6 минути в микровълнова, има 40 процента по-малко B12, което е жизнено важно за развиващите се нерви и мозък на детето.

Загуба на витамини
Витамин B12 в кърмата не е единственият витамин, който се губи при готвене/загряване на хранителни продукти в микровълновата фурна. Скандинавско проучване на готвенето на аспержи установило, че микровълновата води до намаляване на много от основни витамини, в сравнение с другите методи на готвене.

Променя протеин/ензим структурата
Проведено в Австралия изследване показва, че микровълните предизвикват по-висока степен на „протеин разгъване“ от конвенционалното отопление. Когато се разгъват или променят, тези протеини или ензими, могат да загубят своята функция.

Нарушаване функцията на хормоните
И едно последно нещо, повечето храни, които се поставят в микровълнова фурна са в пластмасови съдове. При нагряване, дори ако тези съдове са безопасни за микровълнова и са без бисфенол, то тези пластмаси могат да освободят всички видове вещества в храната ви. Много от тях нарушават хормоналната функция или причиняват други здравни проблеми.

Повярвайте ми, само няколко дни и ще свикнете без вашата микровълнова фурна. Котлонът върши същата чудесна работа.

Amy Goodrich,
NaturalNews


Дали удобството е замяна за рак?

Със сигурност има много ползи от удобствата, на които се радва обществото през последните няколко десетилетия. Хората могат да грабнат ядене за броени минути или да го получат доставено до вратата им; да се свържат с някого почти навсякъде; да пътуват големи разстояния в кратки периоди от време; и да се наслаждават на светлина само с превключване на ключ.

Въпреки това, обществото тепърва започва да вижда отражението на това повишено удобство, и със бързо повишаващите се заболявания, като рак, хората трябва да си зададат въпроса, дали тези удобства наистина си заслужават?

Храна от микровълнова фурна

Микровълните са форма на електромагнитна радиация, която създава електромагнитно поле с микровълнова честота приблизително 2.4 GHz. За да може нещо да се загрява в микровълнова фурна, то трябва да съдържа вода, тъй като вибрацията на тези водни молекули с невероятна скорост е това, което създава триенето, отговорно за загряване на храната.

Структурите на тези водни молекули се разкъсват и деформират интензивно. Това драстично се различава от другите методи на готвене, които загряват храните чрез прехвърляне на топлина отвън навътре.

И така, какво означава това за вашата храна? Вижте тези констатации, които са били в резултат на задълбочено проучване на микровълновите печки от руснаците след Втората световна война:

• Микровълновата обработка на мляко и зърна, произвежда канцерогенни вещества чрез преобразуване на аминокиселини.
• Микровълновата обработка на приготвени меса причинява образуване на причиняващи рак агенти като d-Nitrosodienthanolamines.
• Микровълновата обработка на плодове за размразяването им превръща фракции на глюкозид и галактозид в канцерогенни вещества.
• Много кратко излагане на сурови, варени или замразени зеленчуци превръща техните растителни алкалоиди в канцерогени.

Установено е, че структурното разграждане на тези храни, води до 60-90% намалена хранителна стойност и значително понижаване на бионаличността. При готвенето им в конвенционална опаковка също изтичат химикали в храната, създавайки още по-голяма токсична бъркотия.

Опитайте вместо това да използвате добрата старомодна печка.

Клетъчни телефони

Клетъчните телефони са друг източник на нейонизиращи електромагнитни лъчения, които могат да се абсорбират от тъканите и клетките, които влизат в пряк контакт с телефона, като на главата и шията. Световната здравна организация (СЗО) класифицира радиочестотните електромагнитни полета като възможен канцероген от Група 2B.

Шведско проучване показва, че хората, които използват мобилни телефони за повече от една година са били със 70 процента по-голям риск от рак на мозъка, от тези, които са ги използвали за една година или по-малко. Установено е, че тези, които са ги използвали за повече от 25 години имат 300 процента по-голям риск от рак на мозъка, отколкото хората, които са ги използвали в продължение на година или по-малко.

Опитайте се да държите мобилния телефон на разстояние от тялото си, използвайте високоговорителя или слушалки, когато е възможно, и го изключвайте, когато не се използва.

Бързо хранене

Бързото хранене е пристрастяване, от което много хора не могат да се откъснат. Удобството да не се налага да се готви собствена храна, или дори да се почиства, го прави незабавно привлекателно.

Бързите храни са пълни с известни канцерогенни агенти, като например ГМО, нитрити, рафинирана захар, химични подсладители, бели рафинирани брашна, хидрогенирани мазнини, антибиотици и хормони и изкуствени оцветители и цветове. Назоваваме само няколко от тях. Този химичен и смущаващ червата коктейл създава среда за процъфтяване на рак.

В допълнение към тези три неща, хората също заменят с рак удобството на автомобили, фабрики, дори и ваксини. Очевидно е, че ракът е заболяване, направено от човека, и за да се обърне или избегне това, хората трябва да се движат по по-естествен начин за оптимално здраве.

Derek Henry,
NaturalNews


10 факта за микровълновите печки, които трябва да прекратят използването им

Микровълните печки се използват от 1970-те години и до днешен ден са се превърнали в неразделна част от домакинството дотолкова, че хората наистина дори не се замислят. Вечерята на микровълнова е много разпространена  и често се използва от заети майки, студенти или хора, които живеят сами. Въпреки това, все повече и повече хора се вслушват в съветите на много здравни експерти за отърването от този уред. Ето защо:

Дегенерация на клетките

Използването на микровълни фурни е свързано с дегенерация на клетки и енергията между тези клетки. Това е особено вярно за кръвта и лимфата.

Метаболитни нарушения

Изглежда също, че има нарушение в метаболитния процес, който разгражда храната в тялото, за да може да я използва за производство на енергия; това може да повлияе на общите нива на енергия, както и общото здравословно състояние с течение на времето.

Хранителен дефицит

Самият процес на микровълнова обработка унищожава голяма част от хранителните вещества, които се намират в храната. С течение на времето това може да е достатъчно сериозно, за да доведе до хранителни дефицити.

Храносмилателни проблеми

Микровълновата печка променя самото естество и химичната структура на храната, която се яде. Тези промени имат потенциала да доведат до храносмилателни заболявания и да увеличат риска от рак на стомаха или на дебелото черво.

Токсично натрупване

Докато облъчването на храна в микровълновата фурна вероятно ще унищожи бактериите и вирусите, то не унищожава токсините, които могат да се натрупват в системата ви с течение на времето и да доведат до дългосрочна дегенерация на здравето.

Радиация

Микровълновите печки изпускат малки количества радиация. Това е свързано не само с рак, но води и до проблеми с плодовитостта, вродени дефекти и катаракт.

Неврални проблеми

Изглежда, че микровълновата печка също има отрицателен ефект върху процеса, чрез който електрическите импулси се движат между невроните и им позволят да общуват един с друг в главния мозък.

Ендокринни смущения

Редовното използване на микровълнови печки е било свързано също с нарушаване на функциите на ендокринната система, която произвежда и регулира хормоните, от които се нуждаем, за много важни функции в организма.

Смущения във мозъчните вълни

Някои лекари вярват, че излагането на микровълни може да доведе до смущения в алфа и делта моделите на мозъчните вълни.

Образуване на магнитни депозити

Дългосрочната употреба на микровълнова печка може да предизвика образуването на магнитни депозити в организма, особено в нервната и лимфната система, които имат отрицателно въздействие върху здравето в дългосрочен план.

Ако  наистина се интересувате от здравословно хранене, би било по-добре да избягвате микровълните фурни напълно и да се съсредоточите върху други форми на здравословна храна, като например използването на железни съдове за готвене, готвене на ниска степен и ядене на повече сурови храни.

Elise Sole,
NaturalNews


Защо трябва да се оттървем от микровълновите ни печки

Микровълните печки са уреди, присъстващи в почти всеки дом. Но техните опасности са добре документирани. Можете да направите свой ​​собствен експеримент вкъщи, за да се убедите в опасностите,  които микровълновата печка крие. Засадете растителни семена в две саксии. Поливайте едната саксия с вода от микровълновата печка, а другата саксия с вода от чешмата. Семената, които са получили вода от микровълнова печка няма да поникнат. Ако водата от микровълнова печка може да спре семето да порасте, представете си  какво причинява на тялото ви храна, приготвена в такава печка.

Швейцарско проучване, водено от биолога  д-р Ханс Хертел, идентифицира ефектите на микровълнова печка върху храната. За осем седмици осем души живели в контролирана среда и периодично ядели сурови храни, обикновено приготвени храни и храни, приготвени в  микровълнова печка. Кръвните проби били тествани след всяко хранене. В пробите на хора, яли храна от микровълнова печка, имало значителни промени в биохимичните показатели на кръвта.

Друго изследване в Станфордския университет показва  ефекта на микровълновата печка върху кърмата. Един от главните учени казва: „затоплянето на кърма в микровълновата фурна, дори при ниска температура, може да унищожи някои от нейните най-важни съставки“. Изследователите  заявяват, че е имало много други обезпокоителни промени в мляко.

В началото на 1991 г. е заведено дело срещу болницата в Оклахома (Американски Щати) , след като пациент е починал от получаване на кръв, която е била загрята в микровълнова фурна.

В Русия пък микровълновите фурни са били забранени през 1976 г., поради отрицателното им въздействие върху здравето и благосъстоянието на човек.

*Яденето на храни, претоплени или готвени в микровълнова фурна, причинява трайни мозъчни увреждания чрез „скъсяване“ на електрическите импулси в мозъка.

* Производство на мъжки и женски хормон е спряно или променено при непрекъснато ядене на храни от микровълнова.

* Съдържанието на всички минерали, витамини и хранителни вещества в храната е намалено или така променено, че човешкото тяло получава малка или никаква полза от тях.

* Минералите в зеленчуците се променят в ракови свободни радикали.

* Храната от микровълнова фурна предизвика стомашни и чревни ракови тумори.

* Води до увеличаване на раковите клетки в човешката кръв.

* Намалява имунната система.

* Причинява загуба на паметта, концентрацията, емоционална нестабилност и намалява интелигентността.

* Променя елементарните хранителни вещества, което води до нарушения в храносмилането.

* Храните губят 60-90 процента от своята енергия, структурното им разпадане се ускорява.

* Намалява способността на организма да използва B-комплекс витамини, витамин C, витамин E, важни минерали и липотропици.

Заключението е, че микровълните фурни причиняват рак и други заболявания. Те унищожават храната ни и вредят на телата ни. В крайна сметка, ние всички трябва завинаги да се отървем от тях.

Sheryl Walters,
NaturalNews

Източник: https://bultimes.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!