Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ККП не е Китай

На 27 август 2005 г. в известния университетски град Оксфорд, Англия се проведе форум на тема “9 Коментара за Комунистическата Партия”, домакинстван от Epoch Times. Г-н Шао Ли, живущ в Англия и преподаващ в известен университет там, бе поканен да направи изказване на този форум. Д-р Шао откри своята реч с цитат от думите на бившия държавен глава на Великобритания Сър Уинстън Чърчил: “не е трудно за нашите два народа (на Великобритания и Германия) да поддържат приятелски взаимоотношения. Ние съчустваме на немския народ…Но демократичното великобританско общество никога няма да бъде в приятелски отношения с Нацизма, който се посвети на преследване на хора и на търсене на сензация в това…Тази Нацистка сила никога няма да се превърне в доверен приятел на демократичното великобританско общество.”.

Д-р Шао каза, че тази мъдрост на Сър Чърчил може да се приложи и днес в отношението към китайския народ и Китайската Комунистическа Партия (ККП). И че приятелското отношение на Запада към Китай би трябвало да е насочено към китайския народ, а не към ККП.

Той продължи, че когато чуждестранни политици трябва да работят с Китай, те често асоциират Китай или китайския народ с ККП. Като спомена, че дори нещо повече, самите китайци приемат критиката към ККП като критика към Китай или към китайския народ. Д-р Шао изрази съжаление, че реалността е такава, защото нищо не е по-“далече” за Китай от ККП, и най-големия враг на китайския народ е високо-репресивният, деспотичен режим на ККП.

Д-р Шао изброи 4 причини защо ККП не може да представлява Китай, а именно:

  1. ККП унищожи по много систематичен начин китайската традиционна култура. Тя разруши повече културно-исторически места и сгради отколкото който и да е завоевател, като унищожи китайската духовност и нравствени ценности изградени от Конфуцианизма, Будизма и Таоизма.

  2. ККП изби повече китайци отколкото който и да е завоевател - нейните жертви са много повече от брутално избитите 20 милиона души от Японските трупи през Втората Световна Война. Според наскоро излязлата от печат книга на Джунг Чанг “Мао, неизвестната история”, написана за китайския лидер Мао Дзедун, повече от 70 милиона китайци умират от неестествена смърт под управлението на ККП.

  3. ККП раздава територията на Китай. Така актуалното напоследък китайско нападение на Тайван разгласявано гръмогласно от ККП не е всъщност с цел да се запази целостта на китайската територия. Защото по време на двете си погранични споразумения от 1991 и 1994 година ККП подари на Русия китайска територия, която е 10 пъти по-голяма от размера на Тайван. Единствената причина за военната заплаха на ККП към Тайван е да се отклони вниманието на китайския народ от факта, че ККП е на ръба на падането си от власт.

  4. ККП експлоатира китайския народ. Политиката на отворена икономика, която ККП прилага не е поради интересите на народа, а за да задържи своята политическа власт по-дълго. И до ден днешен ККП все още лишава китайския народ от най-основните му човешки права, като законодателно управление и свобода на словото и печата, които са много по-важни за хората и тяхното благодетелсване. Напротив, ККП ограбва личната собственост на хората. Д-р Шао подкрепи това с пример като каза, че 70-годишна жена получила незначителна компенсация за собствените си земи, които ККП конфискува за комерсиално строителство. Когато възрастната жена изразила протеста си за това, тя била хвърлена в затвора и подложена на изтезания.

Д-р Шао приключи изказването си с това, че подобен режим не може да представлява китайския народ или Китай. И че всъщност ККП е най-големият враг на Китай и народа му. Цитирайки отново Сър Чърчил, той заключи, че приятелските чувства на Запада би трябвало да са насочени към китайския народ, но че в никакъв случай Западния свят не трябва да се доверява на Китайската Комунистческа Партия.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!