Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Древните са владеели антигравитацията: Реещата се 100-тонна колона в Индия (снимки, видео)

1 A

4

3

Противно на познатите ни физически закони и на човешкия разум една от 70-е каменни колони в храма Лепакши – Индия, не се опира в пода, а просто си виси. Това впечатлява хора от цял свят.

Храмът се намира недалече от град Бангалор. Предполага се, че е строен през XVI, но мнозина не вярват на това датиране и смятат, че е доста по-стар. Не е намерен нито един факт, който да потвърждава тази възраст. Освен това част от поразителните индийски храмове с невероятната им обработка на базалт и гранит са построени преди две-три хиляди години.

На 70-е гранитни колони със средна височина 5-6 метра в този храм са изсечени статуи и различни барелефи. Но най-интересна в този храм е висящата колона.

5

Тя не докосва с основата си пода. Тоест, гранитната колона, тежка повече от 100 тона! и висока 6 метра просто е окачена към тавана, което по принцип е невъзможно. Но очевидно древните строители са имали други познания и са прилагали други правила.

Едва ли не всеки посетител на храма прокарва под колоната парче плат, което доказва, че нито един от ъглите на колоната не докосва пода.

Как древните майстори са постигали това и с каква цел не е известно, но в Индия се намират наистина доста необясними артефакти. Например „пеещите колони“ в храма Витала.

В храма Лепакши има и други удивителни неща, например грамадните монолитни статуи и фрески, които са необясними като изработка без използването на високи технологии.

Източник/ци: https://snaiper-bg.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!