Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вижте за какви здравословни проблеми алармират ноктите

Обърнете внимание още при първите симптоми

Различните части от човешкото тяло и в частност ноктите могат да алармират за редица здравословни проблеми.

Здравните експерти твърдят, че нокътната плочка може да разкрие редица проблеми, както и причината за тях.
Така например не е никак трудно да разберете, че имате проблеми с белите дробове, черния дроб, бъбреците, липса на минерали и витамини, физически стрес, недохранване, артрит или онкологично заболяване, вглеждайки се в ноктите.

Така например при наличието на псориазис или анемия, обикновено се образуват ями по ноктите. Бледият им цвят пък е сигнал, че нивото на албумин в кръвта намалява застрашително. Ако пък ноктите ви започнат да придобиват синкав оттенък, трябва да знаете, че това също не е случайно. Този признак издава, че организмът ви страда от недостиг на кислород.

В случай, че сте попаднали в плен на инфекциозен стенокардит, то тогава кожата под ноктите започва да кърви. Нокътните плочки стават изключително крехки, ако страдате от липса на калций, белтъчини или витамини. В случай, че страдате от недостиг на желязо пък, те стават вдлъбнати.

Деформирането им също не е случайно, а процес, дължащ се на здравословен проблем. Обикновено деформираната нокътна плочка е знак за емфизем или друг здравословен проблем.

Малките ямки по тях може да са знак не само за наличието на екзема, а и за това, че страдате от артрит. В случай, че ноктите ви са набраздени с хоризонтални линии, това е знак, че сте под физически стрес. Хоризонталните черти се появяват и след като сте се подложили на химиотерапия.

Трябва да знаете, че всяка една промяна на ноктите е сигнал, че трябва да потърсите специализирана помощ. Ноктите не се набраздяват, вдлъбват или променят по какъвто и да било друг начин, без причина.

Колкото по-навреме им обърнете внимание, толкова по-добре за вас. Имайте предвид, че този проблем никак не е за подценяване, пише zdrave.to.

Източник: http://www.razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!