Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Служител на китайското посолство в Отава се отрича от Китайската комунистическа партия

Източници разкриват, че на 15 юли Ян Цзианхуа - служител на китайското посолство в Отава го напуснал със съпругата и сина си. Сега от посолството го издирват и подозират, че той и семейството му се крият в град в източната част на Канада. Междувременно, китайското посолство затяга контрола върху останалите служители.

Според новините Ян Цзианхуа е на 33 г. Той дошъл в китайското посолство в Отава през пролетта на 2004 г. и работил като фризьор в посолството. Миналия месец съпругата и синът му пристигнали в Канада, за да го видят. Ян използвал случая, за да напусне сградата на посолството и избягал със семейството си на 15 юли. Семейството оставили паспортите си в посолството, тъй като посещенията на роднини изисквали паспортите да се оставят.

Чен Йонглин - главен секретар на китайското консулство в Сидни, Австралия, който се отказа от Китайската комунистическа партия неотдавна, разкри, че голям брой служители на дипломатическите представителства на Китай в чужбина са недоволни от китайската комунистическа система и искат да се отрекат. Когато на г-н Чен бе дадена постоянна защитна виза, действащият китайски посланик в Австралия Фу Йин предупреди австралийското правителство, че даването на постоянна защитна виза е еквивалентно на отваряне на вратата за бягство на китайски служители. Фу каза още, че това може да причини отказването на голям брой китайски служители, тъй като те ще го направят в западните страни, когато им се удаде възможност.

Шу Цзиъсън, китаец живеещ в Отава, заяви: "След масовите убийства на площад Тянанмън на 4 юни 1989 г., повече от един или двама служители на китайското посолство и консулства в Канада се отрекоха. Сега броят на хората, които се отказват от Китайската комунистическа партия (ККП) е надхвърлил 3 милиона и много от тях са служители на посолства и консулства на Китай. Признавайки истинската същност на ККП, все повече хора я изоставят".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!