Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Добрият Нощен Сън

Според Американското списание Потребителски Доклади, 100 милиона Американци системно не си доспиват и много доктори не считат безсънието за сериозен здравен проблем.

Сънят попълва физическата и емоционална енергия изразходвана през деня. Нарушения на съня съществуват във всяка възраст, но общо взето нараства след средна възраст. Лишаването от сън може да има смъртни последици. Всяка година умората е една от главните причини за пътнотранспортните злополуки.

Ето и някои предложения които да ви помогнат да заспите :

Опитайте 20-минутна дрямка вместо следобедно кафе за освежаване. Лягайте си с 30 минути по-рано от обикновенно в продължение на седмица и вижте сами как ще се чувствате.

Ако голям проект изисква вашето внимание опитайте да си лягате както обикновено и да ставате по-рано вместо да стоите до късно. Изследвания показват че нашия най-укрепващ сън се концентрира в началото на ноща.

Никога не вземайте таблетки за сън тъй като те могат да произведат симптоми на оттегляне като безпокойство и мускулни спазми. Мелатонин е сън-индуциращ хормон за който се говори много, но изследвания показват че много тестове са били недобре контролирани или не са успели да използват обективни критерии за оценка на резултатите от тестовете. Първоначални сведения предполагат че мелатонин може да стесни кръвоносните съдове и да поттисне плодовитостта.

Против умерено безсъние опитайте домашни средства които да ви помогнат да се отпуснете, опитайте четене, топли бани и аспирин. Не гледайте телевизия в леглото. Лягайте само когато ви се спи. Ако сте в леглото в продължение на 8 часа, но спите само 6, тогава си лягайте 2 часа по-късно, или дори по-добре ставайте 2 часа по-рано.

Избягвайте вечер да пиете алкохол и кофейн следобед. Опитайте медитация за да се успокоите и изпитайте действителен покой отвътре. Здравето ви действително се нуждае от основите на добър нощен сън.

Източник/ци: Lisa Rohatsch, Epoch Times

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!