Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скорошни открития пораждат нови теории за произхода на живота

Множество неотдавнашни открития в астрономията, археологията и медицината разтърсиха основите на науката и доведоха до нови прозрения в разбиранията за човешкото тяло, за произхода на живота и тези за Вселената.

Нови галактики се формират и Млечният Път се отдалечава от Вселената

Астрономите наблюдават множество звездни обекти през 2004 г. В седмицата от 25 до 31 Август, Европейските и Американските астрономи съобщават за наблюдението на 5 нови планети извън нашата Слънчева система, в това число и на супер-земя, най-малката някога наблюдавана планета.

Учените проследяваха трансформациите на нови галактики. В края на 2004 г., Американското Национално Аеронавско и Космическо Управление (НАСА) съобщи, че десетки нови галактики се появяват сред древните галактики заобикалящи нашия Млечен Път. Тези галактики са на разстояние приблизително 1 милиард светлинни години от нас, като са с 9 милиарда светлинни години по-близо до нас отколкото всяка друга галактика. Учените са развълнувани от тези наблюдения, тъй като раждането на галактики се смята да е ставало единствено преди милиарди години.

През Февруари НАСА съобщи, че тъмна енергия, недоловима мощна енергия, е причинила повечето от галактиките във Вселената да се оттеглят с постоянно-увеличаваща се скорост от Млечния Път. Астрономите предричат нашата галактика да остане самотна във Вселената.

Учените предполагат, че скоростта на отдалечаване евентуално ще достигне скоростта на светлината, всичката материя ще се дезинтегрира и тогава времето ще спре.

Човечеството не е единствената напреднала форма на живот във Вселената

С векове наред хората са си задавали въпроса за създаването на човешката раса. Изследването на Вселената ще ни помогне да намерим този отговор. Неотдавна два вседехода на НАСА откриха на Марс доказателство за наличието на вода и живот там, което списанието "Наука" (" Science ") обяви за най-значимото откритие на 2004 г.

Второто по значимост откритие за 2004 г., според същото списание, са откритите вкаменелости на малки хора в Индонезия. Тези хора са със среден ръст от 1м.; средният размер на мозъка им е 1 / 3 от този на съвременния човек. Затова на тях им бе даден прякора " Hobbits " по расата на герой от книгата " Lord of the Rings ". Археолозите вярват, че тези видове са съществували в продължение на поне 70,000 г., и са изчезнали от Индонезия само преди 18,000 г.

Там археолозите също намериха скелети на мини-слонове и мини-крави. Учудващо е, че Hobbits са създали множество малки и фини инструменти. Това откритие дава автентичност на легендите за малките хора. То обаче хвърля значителна сянка на съмнение върху Дарвиновата теория за еволюцията. Необходимо ще е хората да преразгледат и други легенди, тъй като може те да съдържат отговорите някои на някои фундаментални въпроси, като например този за произхода на живота.

Лечение с прераждане

Изследванията в областта на клиничната смърт подсказват, че след смъртта си човек продължава все още да живее в някаква друга форма. Британски учени съобщават, че много хора, които са върнати към живот в спешните отделения, са в състояние да разкажат в детайли как техните души са излезли от телата им и са се носили над медицинските екипи.

Лечението с прераждане получава одобрението на все повече хора. При това лечение пациентите могат да открият кои части на тялото им са били увредени в техните предишни животи. В някои случаи за поставяне на диагноза това третиране е било по-ефикасно от СТ (Компютърната Томография, скенер), от MRI и от изследванията на кръвта.

Откри се, че широкоразпространени обезболителни средства като Naproxen , както и антидепресанти като Vioxx и Celebrex , причиняват сериозни странични ефекти. Много учени подлагат на съмнение безопасността от вземането на лекарствени препарати. Това оказва сериозен натиск върху фармакологичните компании.

През 2004 г. Американските Центрове по Лечение и Предотвратяване на Болестите към Департамента по Здравеопазване и Човешки Ресурси публикуваха резултатите от проучване относно лекарствените препарати и здравето. То показва, че при третирането на болести повече от 50% от Американците прибягват към молитва или нетрадиционни подходи като този на Китайската медицина. Друго национално проучване показа, че почти два от всеки три Американски лекари вярват, че медицинските чудеса са Божа работа.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!