Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Забрана към китайски медии да изпращат журналисти в Тайван поради лъжовни репортажи

Председателят на тайванския Съвет по Китайските Въпроси (СКВ) Джозеф У, заяви на 10 Април, че официалните китайски медиини канали - Осведомителна Агенция "Шинхуа" и вестник "Народен Всекидневник" - изнасят мнения единствено от "полюсите на тайванския политически спектър", и че техните репортажи не спомагат за разбирателството между двете страни на Тайванския Проток. Затова правителството временно забранява на тези две китайски медии да изпращат журналисти в Тайван (Централна Осведомителна Агенция)

Вице-председателят Хуанг Уейфенг подчертава, че репортажите за Тайван от тези две медии често "изкривяват истината". Статия публикувана на страниците на електронното издание на "Народен Всекидневник" и заплашително озаглавена "Мирът за Тайван е в тайванската анти-независимост" заявява:

"Само шепа от хора със зла умисъл на острова, в опита си да насочат тайванския народ на грешен път, преднамерено окачествиха този миролюбив закон (Закона Против Независимостта) като закон упълномощаващ война.". Същевременно, след приемането на Закона Против Независимостта в Китай, данни от гласувания проведени от множество организации в Тайван показват, че 50 до 90 процента от тайванците са против този закон. А да не говорим за това, че дори самото заглавие на статията съдържа открита заплаха.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!