Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пълна доминация: Недосегаем Джокович отказа Синер на големия финал в Торино

Сърбинът показа игра и концентрация, която го отличава от всеки друг в тениса

Новак Джокович е шампион на Финалния Мастърс в тениса за седми път, след като пречупи и направо отказа Яник Синер във финала - 6:3, 6:3. Сръбският терминатор не трепна ни от надъхания и правещ невероятен сезон млад съперник, ни от шумната зала в Торино, подкрепяща мощно сънародника си.

И доказа - в тениса има един номер едно и ще мине още време, преди да видим промяна в това.

Ноле еднолично е на върха в списъка с шампиони на ATP Finals, като с шест трофея втори остава Роджър Федерер. Джокера влиза в седмица №400 като номер едно в световната ранглиста, за осми път ще завърши на върха в нея и календарната година.

Титлата в Торино е 98-ма за този модерен спортен супергерой в кариерата, която изглежда ще го превърне и в най-титулуван за всички времена.

Снимка: Getty Images

Мачът се очакваше с огромен интерес заради фантастичната игра на Синер през цялата година и особено на Финалите. Яник, двукратен шампион в София, спечели всичките си четири мача в Торино до последния, включително над Джокович в групата. Тази вечер обаче получи не само реванш от сърбина, а и урок по това как се играе под напрежение в най-ключовите мачове.

С едно-две изключения в средата на втория сет, Новак просто не трепваше.

Първата част мина на забързан каданс - Джокович проби при 2:1 и не погледна назад, давайки само две точки на свое подаване на Синер.

Втората част започна по същия начин - пробив за сърбина, после изпуснати три шанса за втори такъв... Но залата даде сили на своето момче и Яник реши, че трябва да направи мач от това. Защото изглеждаше, че всичко ще приключи за час.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пълна доминация: Недосегаем Джокович отказа Синер на големия финал в Торино | Корнер.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!