Жена спира да мисли за самоубийство, след като прочита "Джуан Фалун"

От кореспондент на "Минхуей" в Западна Австралия

(Minghui.org) Жена посреща с широка усмивка посетителите на щанда на Фалун Дафа по време на събитие в Западна Австралия. Тя се казва Ван Фам. От веселото й поведение е трудно да се повярва, че само преди шест години е страдала от ужасна депресия и здравословни проблеми.

Ван казва, че това, че е жива, е чудо, а невероятното й преживяване започва с книгата "Джуан Фалун".

Джуан Фалун:  Български | Руски | Английски и на сайта falundafa.org


Ван Фам на коледно тържество в Елънбрук, Пърт на 9 декември 2023 г.

Ван е родена във Виетнам и е била болнаво дете. Тя често страдала от главоболие, схванати мускули и лошо кръвообращение. Тя си спомня: "Движех се бавно. Винаги, когато се опитвах да правя нещо с нормална скорост, се чувствах замаяна и уморена, и трябваше да легна."

Родителите й я водили на много лекари. Те казали, че тя се нуждае от по-добра храна, но приемането на хранителни добавки не помогнало с друго, освен че наддавала на тегло. Опитала акупунктура и терапевтични масажи, но и те не помогнали. Тя започнала да тренира, но след 15 минути вече се чувствала изтощена.

Ван загубила надежда и спряла да търси лечение. "Въпреки че бях още дете, мислех да сложа край на живота си", казва тя.

Депресия и отчаяние

Здравето на Ван се влошило още повече, след като се омъжила и родила бебе. Тя била толкова депресирана, че не можела да се грижи за сина си. Тя спяла до 22 часа на денонощие и имала безброй кошмари. Когато се събуждала, се чувствала твърде изтощена, за да прави каквото и да било. "Често трябваше да стоя седнала няколко часа, преди да мога бавно да се осъзная за заобикалящата ме среда", разказва Ван. "За сина ми трябваше да се грижи някой друг. Чувствах се безполезна и често мислех за самоубийство. Всеки път, когато съпругът ми и аз имахме някакви разногласия, първото нещо, за което мислех, беше да сложа край на живота си."

Ван е правила опит за самоубийство няколко пъти. "Медицината не можеше да ми помогне. Не можех да работя. Не можех да направя нищо за семейството си. Всичко, което можех да правя, беше да спя, да ям бисквити и да пия малко мляко, когато се събудя. След това се връщах към съня. Синът ми трябваше да ми носи млякото и бисквитите, защото нямах достатъчно сили да стоя или да ходя. Тялото ми винаги се чувстваше небалансирано. Съпругът ми и синът ми трябваше да вършат цялата домакинска работа. Исках да сложа край на живота си, за да не се налага да се грижат за мен. Отказвах да видя когото и да било. Заключвах се в стаята си, спусках завесите и се страхувах от всеки звук. Всеки ден беше пропилян."

Преродена

Когато Ван посещава семейството си във Виетнам в началото на 2017 г., брат й е много притеснен за нея. Той ѝ разказва за Фалун Дафа и ѝ дава книгата "Джуан Фалун". Брат й казал, че той практикува Фалун Дафа в продължение на три години и е преживял положителни промени относно  здравето и живота си.

Ван приела книгата от уважение към брат си, но нямала намерение да я чете, защото четенето я замайвало. Тя сложила книгата в едно чекмедже, когато се върнала в Австралия. Когато брат й се обадил и я попитал дали я е прочела, тя казала "Не". Той я насърчил да я прочете, защото вярвал, че четенето на книгата и упражненията на Фалун Дафа са единственият начин да възстанови здравето си.

"Шест месеца по-късно реших да прочета книгата, но заспах, след като прочетох няколко страници. На следващия ден успях да прочета още няколко страници. В началото нямах представа за какво говори книгата. След като успях да я прочета, разбрах, че това е книга, която преподава самоусъвършенстване на високо ниво, затова я прочетох отново и този път реших да се съсредоточа и да я прочета внимателно."

Не било лесно за Ван да седи и да чете, така че тя се присъединила към онлайн група за изучаване на Фа (Закон, бел. прев.), надявайки се това да я предпази от заспиване. Това също й помогнало да поддържа връзка с други практикуващи Фалун Дафа.

"След като четох така няколко дни, кошмарите изчезнаха. Почувствах се спокойна и с ясно съзнание, когато се събуждах. Изтръпването в тялото ми постепенно изчезна. Напрегнатите ми мускули се отпуснаха. Главоболието ми изчезна. Бавно, но сигурно можех да се грижа за себе си и нямах нужда от помощ."

Ван започнала да върши домакинска работа. Вече не мислила за самоубийство. "Идеята изчезна, след като научих за смисъла на живота от "Джуан Фалун". Синът ми беше толкова щастлив да види промяната ми. Той подкрепя моето самоусъвършенстване. Радвам се на по-близки и топли отношения в семейството си. Мога да срещам нови приятели и да казвам на хората колко велика е Фалун Дафа!"

Ван добавя: "Благодаря на Учителя Ли [основателя на Фалун Дафа] за това, че спаси живота ми и ме научи на смисъла на живота! Животът ми щеше да свърши без Фалун Дафа!"


Ван (вдясно) с местни жители на Пърт на събитие на Ротари клуб на 11 ноември 2023 г.

Книгата "Джуан Фалун" е помогнала на милиони хора

"Джуан Фалун", основната книга на Фалун Дафа, се чете от самоусъвършенстващи се от различни етноси в над 100 страни по света.

"Джуан Фалун" е публикувана през януари 1995 г. от издателската компания на Китайската агенция за телевизионно излъчване. На 4 януари 1995 г. в аудиторията на Министерството на обществената сигурност се провежда церемония за издаването и публикуването й. Книгата е обявявана за бестселър няколко пъти от Beijing Youth Daily, Beijing Evening News и Beijing Daily.

В Австралия тя е на 14-то място в класация за бестселъри от 5000 книги, за които хората са гласували по телефона, чрез текстови съобщения и на уебсайта на Australian Broadcasting Corporation (ABC) през 2004 г. Това е единствената книга за култивационна практика от Изтока, класирана сред първите 100 бестселъра.

"Джуан Фалун" е преведена на 50 езика и е публикувана по целия свят. Това е най-превежданата от китайски език книга в историята.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Woman Stops Thinking About Suicide After Reading Zhuan Falun | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!