Струва ли си да сме добри?

(Minghui.org) След като се пенсионирах от държавно предприятие, бях наета отново от неговата компания-майка с шестцифрена годишна заплата. Много хора около мен позеленяха от завист. Един от моите ръководители ми каза: „Пенсиониран мениджър е назначен отново като експерт – това не се е случвало в нашата компания никога досега.“

Знам, че късметът ми излезе, защото Фалун Дафа ме направи внимателен и компетентен човек, ценен и уважаван от другите.

Служител, който отказва сиви доходи

Преди пенсионирането си отговарях за счетоводството на покупките в нашата компания, една от позициите, известни със своите сиви доходи. През последните повече от 20 години съм правила покупки за милиарди юани всяка година, но винаги съм изисквала от себе си да следвам принципите на Истинност-Доброта-Търпение (Джен-Шан-Рен). Тоест, опитвах се да бъда коректна, справедлива и прозрачна, за да защитя интересите на нашата компания и нашите доставчици.

Също така отказвах да приема всякакви рушвети от търговците, нито им позволявах да ми плащат храната или пътуването, дори когато заплатата ми все още беше ниска в началото.

Търговците смятаха, че съм твърде глупава и се опитваха да ме убеждават да се възползвам от възможностите за печелене на сив доход. Един от тях ми каза: „Всички правят така. Ако сте в позицията да направите това и не го направите, всички възможности ще изчезнат, когато вече нямате тази привилегия”. Друг се оплака, че е дори по-трудно да поканят на вечеря мене, отколкото да поканят високопоставено лице.

Не бях трогната от техния натиск да приемам сиви доходи. След като им обясних защо правя нещата по този начин, всички те проявяваха разбиране и много уважаваха практикуващите Фалун Дафа.

„Фалун Дафа разрешава проблема с корупцията, който парите и законите не могат да разрешат“, отбеляза един от продавачите.

През последните повече от 20 години имах безброй одити и нашите одитори винаги бяха доволни. Моите договори и счетоводна документация бяха ясни и стандартизирани. Никой търговец не рапортува да има проблеми с мен.

Веднъж след голям одит се натъкнах в автобус на мениджър от нашата компания. Той каза: „На много мениджъри на средно ниво беше наредено да върнат сивите си доходи след одита. Вие сте единственото изключение без сив доход!“

Друг колега дойде в офиса ми и каза: „Твоята вяра ти помогна; в противен случай нямаше да можеш да седиш тук [тъй като много други бяха наказани за вземане на подкупи или рушвети].“

Така печелех все повече и повече доверие, и бях повишавана.

Преди около десет години един от моите ръководители ми каза, че моят анализ на отчитането на покупките е бил разпространен на конференция, организирана от нашата компания-майка, на която са присъствали всички дъщерни дружества. Той каза, че са го попитали защо все още се осмелява да използва за това мен, практикуваща Фалун Дафа. Той отговорил: „Тя прави всичко, което се иска от нея и го прави добре. Ако имахме повече хора като нея, нещата щеше да бъдат много по-лесни.”

През годините съм работила “с въртяща се врата” от доставчици. Всички те ми казваха в началото, че са запознати с [неписаните] правила и че няма да ме оставят без нищо ако им помогна да правят бизнес с нашата компания. При което аз се усмихвах и казвах: „Тези [неписани] правила не важат за мен. Няма да взема нищо от вас, тъй като имам свои убеждения. Стига вашите качество и цена да са добри, ще можете да правите бизнес с нас.“

Когато беше възможно, говорех с тях за Фалун Дафа, както и за нейното преследване и клеветническата пропаганда от страна на Китайската комунистическа партия (ККП). Почти всички от тях се съгласяваха и напускаха организациите на ККП. Някои споделяха информацията със семействата си или приятелите си. Други казваха на приятелите си полицаи да не преследват Фалун Дафа. Трети дори започваха да практикуват Дафа.

Веднъж един търговец дойде в офиса ми с плик, пълен с пари. Той настоя да ми благодари с тези пари, затова че съм му била помогнала да се „научи как да прави бизнес честно“ и въпреки това да печели много пари. Той каза: „Благодарих на всички други хора, които ми помогнаха по пътя. Това е за теб, тъй като ти ми помогна най-много.”

Обясних му, че винаги ще предлагам помощ, когато мога, заради ученията на Фалун Дафа. Никога обаче не бих приела подаръци за това. Накрая той си взе обратно плика.

Преди китайската Нова година той се върна отново, този път с голяма чанта и каза: „Вече не сме бизнес партньори, така че вече няма конфликт на интереси. Просто искам да Ви дам подаръци като на приятел. Вижте, това е скъп часовник, който купих за Вас от Хонг Конг, а това е козметика, която жена ми купи за Вас... Моля, не казвайте „не“ този път.“

Усмихнах се и казах: „Разбирам и Ви благодаря. Надявам се също така Вие да помогнете на мен, като ме подкрепите да се придържам към принципите на Фалун Дафа.”

Той беше много трогнат. „В бизнеса съм от много години и никога не съм срещал човек като Вас“, каза той. „Вие сте благословия за вашата компания. Практикуването на Фалун Дафа трябва да е нещо много добро.”

Казах му, че всички практикуващи Фалун Дафа ще реагират като мен в тези ситуации.

Независимо дали преди или след като станах мениджър, никога не съм позволявала на търговците да ме посещават вкъщи през последните 20 години [когато беше обичайна практика търговците да се опитват да подкупват хора извън работните им места].

Веднъж беше близо до китайската Нова година и представител на клиент на нашата компания ми се обади и каза, че е пред моята жилищна сграда.

„Моят мениджър ме изпрати да посетя Вас и Вашето семейство“, каза той.

„Знаете ли, аз не приемам подаръци. Навън е студено, моля, върнете се и можем да се срещнем в офиса ми утре.”

Той ме помоли: „Моля Ви, отворете вратата; в противен случай моят мениджър ще ми даде лоша оценка за работата – тя каза, че ако не мога да направя нещо толкова просто като това, как ще мога да се справя със сложни ситуации?“

Казах, че разбирам трудната му ситуация и му обясних честно и откровено: „Аз се отнасям с всички търговци еднакво. Утре ще се обадя на мениджъра Ви и ще й обясня, че вината не е Ваша. Така че всичко ще е наред, не се тревожете. Моля, просто се върнете у дома си, тъй като семейството Ви чака да се подготвите за Новата година.”

През телефона го чувах как ридае и каза „Добре, благодаря Ви“.

Знаех, че не е лесно за клиентите ми, тъй като трябваше да приготвят подаръци преди големи празници, за да получат бизнес от нашата компания. Казах им, че не спазвам това неписано правило да давам бизнес на тези, които изпращат подкупи. Уверих ги, че ще бъда откровена и честна в отношенията си с всеки един търговец.

„Ако ме разбирате и подкрепяте, можем да правим бизнес по-добре заедно. Нали така?", казвах им често.

И те се съгласяваха.

Един директор от нашата компания ми сподели: „Преди да работя с теб чувах, че никога не си приемала подаръци. Честно казано, съмнявах се. Но сега вече знам, че е истина.”

Разказах му как принципите на Фалун Дафа за Истинност-Доброта-Търпение са в съответствие с традиционната китайска култура. Тъй като ККП насърчава класовата борба, омразата и лъжите, тя е против традиционните ценности, включително Фалун Дафа. Директорът го разбра и напусна организациите на ККП. Той убеди и родителите си да направят същото.

Един колега от друг отдел веднъж дойде в офиса ми и попита: „Чух, че не приемаш рушвети? С твоята позиция нали знаеш, че от това всяка година губиш по един апартамент [който може да бъде закупен от сивите доходи].“

„Като практикуващ Фалун Дафа, аз искам само да бъда добър човек. Ако едни пари не ми принадлежат, няма да ги взема“, отговорих аз.

Трогнат от думите ми, той също се отказа от членството си в организациите на ККП и започна да чете книгите на Фалун Дафа. По-късно той ми сподели, че се е възстановил от лумбална дискова херния без лечение.

Един търговец каза, че никога не е срещал добър човек като мен, тъй като винаги съм помагала на другите, без да търся за това отплата.

„ККП има толкова много пропаганда на омраза срещу Фалун Дафа, но Вие сте като изворна вода – чиста и неопетнена, и промивате цялата пропаганда от ума ми“, добави той.

По време на бизнес сътрудничество му помогнах доста и той беше много благодарен. Той каза, че компанията му има много коли и мога да ги използвам, когато ми е необходимо. Но аз никога не се възползвах от това. По-късно той ме запозна със свои бизнес партньори. Той също така взе материали за Фалун Дафа и ги споделяше с приятелите си.

Внимателно отношение към другите

Мастър Ли (основателят на Фалун Дафа) казва:

„Като практикуващи, внезапно ще се натъкнете на конфликти. Какво трябва да направите? Винаги трябва да поддържате състрадателно и добро сърце. Така, когато се сблъскате с проблем, ще можете да се справите добре, защото това ви дава място да буферирате конфронтацията. Винаги трябва да сте добронамерени и мили към другите, и да се съобразявате с другите, когато правите нещо. Всеки път, когато се сблъскате с проблем, първо трябва да помислите как другите ще го приемат (вашето поведение) и дали то ще нарани някого.Така няма да има никакви проблеми. Следователно в самоусъвършенстването вие трябва да следвате все по-висок стандарт за себе си.” (Четвърта лекция, “Джуан Фалун” /основен текст на Фалун Дафа/).

За да съм повече в съответствие с принципите на Истинност-Доброта-Търпение, често наизустявах този абзац на път за работа. Това ми помогна да бъда наистина внимателна към другите. В резултат на което хората често търсеха съвет от мен относно проблемите, които имаха в живота. Те се отнасяха с мен като към магнит на доброта, щастие и безкористност.

Уважавах всички и показвах толерантност. Когато възникваха проблеми, се опитвах да разбера ситуацията от тяхна гледна точка, докато търсех в себе си проблема, за да намеря начин да подобря себе си. Затова, когато другите допускаха грешки в работата, аз не ги критикувах и разрешавах проблема с усмивка.

Един ден колега беше ужасен, защото беше загубил данъчна фактура за добавената стойност.

"Какво да правя сега?" — почти проплака той.

Аз го утеших: „Дай да я потърсим. Ако не можем да я намерим в крайна сметка можем да публикуваме изявление във вестника, за да я анулираме”.

Но той все още беше много уплашен.

„Моля те, не се тревожи твърде много. Ако никой никога не е губил нищо, нашите предци нямаше да измислят думата „загуба“, добавих аз.

Той се почувства по-добре и страхът изчезна от лицето му.

От ученията на Фалун Дафа научих, че моята доброта, тон и внимание към другите могат да променят другите към по-добро. Така например, във фоайето на моя отдел имаше пепелник. Няколко пъти намирах този пепелник пълен, но никой не го изпразваше. Аз го изчистих и почистих мястото около него. По-късно този проблем рядко се наблюдаваше.

Отделът, който ръководех, работеше добре под мое ръководство. Всички бяха наясно какво трябва да правят и изпълняваха добре и от сърце поставените им задачи, вместо само да имитират работа. Когато идваха празници, аз работех извънредно, за да могат другите да вземат повече почивни дни. Те често ми казваха: „Толкова сме късметлии, че Вие сте наш мениджър.“

През годините съм имала над дузина супервайзори. Винаги съм ги уважавала и съм общувала добре с тях, и си вършех добре работата. Опитвах се да намаля натоварването им и да оказвам помощ, когато е необходимо. Извънредният труд беше нещо обичайно за мен и никога не съм искала допълнително заплащане. Както началниците ми, така и подчинените ми се доверяваха. „Докато тя отговаря за нещо, аз съм уверен, че нещата ще вървят добре“, казваше за мен един наш ръководител.

Представянето ми в работата беше добре оценено. Дори по време на жестокото преследване на Фалун Дафа в Китай бях награждавана много пъти, включително с награди на областно ниво. Изборът на наградените се основаваше на гласуване от различни нива в компанията. Избирани бяха тези, които са получили най-много гласове в определената категория. Така че многото награди, които получавах показваха, че хората в моята компания признаваха ползите от Фалун Дафа за бизнеса.

Веднъж местната полиция ме отведе в полицейския участък заради практикуването ми на Фалун Дафа. Доста началници и колеги доброволно дойдоха в полицейското управление, за да искат освобождаването ми. Когато ме пуснаха в 23ч. същия ден видях, че много от тях са все още там.

„Хората Ви харесват толкова много“, каза ми един полицай. „Вижте, всички са от вашата компания. Вашата компания дори се обърна към градските власти с молба за освобождаването Ви. Всички казаха, че сте чудесен човек.”

От търговци до колеги, всички обичаха да споделят лични истории и проблеми с мен.

„Знаеш ли защо обичаме да споделяме с теб?“ каза един от тях. „Защото имаш почтеност и знаем, че няма да изтече информация. В днешно време е трудно да се намери човек, на когото да се вярва, а някои дори нямат търпение да чуят за личните проблеми на други, за да им се подиграват. Но ти не си такава.”

Една колежка, Фен, имаше брачна криза. Споделих мислите си въз основа на ученията на Фалун Дафа и също си поговорихме след работа. Обясних й, че любовната й връзка ще навреди на нея и семейството й.

Тя се вслуша в думите ми и прие Дафа материали. Гледахме заедно и видео лекциите на Мастър Ли. Тя разбра, че връзката между съпруг и съпруга е предопределена и че извънбрачните връзки не са добри. Тя се съгласи да спре да се вижда с другия мъж. Когато я посетих по-късно, тя, съпругът й и детето им се съгласиха да напуснат организациите на ККП. Сега те живеят щастливо заедно.

Тъй като хората все повече ми се доверяваха, все повече и повече хора идваха при мен, споделяйки своите предизвикателства в живота, сякаш бях терапевт. Независимо дали беше по празници или късно през нощта, помагах им винаги, когато имаха нужда. Може да са страдали много, преди да се допитат до мен, така че не исках да ги разочаровам. Затова споделях разбиранията си от ученията на Фалун Дафа.

Инг беше друга моя колежка. Когато се омъжила преди 17 години, свекърва й не била съгласна с брака, така че те почти не са си говорили през годините. След като Инг говори с мен за това, тя започна да чете Дафа книги и пое инициативата да се грижи за свекъра и свекърва си. Нейният свекър не можеше да се грижи за себе си, когато бе хоспитализиран. Тя отиде там и се грижи за него толкова внимателно, че другите я помислили за негова дъщеря.

След като нейните свекър и свекърва починаха, по-малкият брат на съпруга й поиска да вземе апартамента на родителите си. Инг му даде апартамента без никакво колебание. Всички техни роднини и съседи бяха впечатлени от нейната промяна и знаеха, че това е от Фалун Дафа.

В друг един случай, Хуа и съпругът й се бяха развели и тя беше нещастна. Разговарях с нея много пъти и й казах някои от моите разбирания за брака, основани на ученията на Фалун Дафа. Един ден отидох в дома й и синът й ми отвори. Зарадва се като ме видя.

"Мамо!" извика момчето, „Леля е тук и за нашето семейство вече има надежда!“

Много ме трогнаха думите на момчето. Усещах доверието му в мен да помогна на родителите му да се съберат. Казах на майка му, че само Фалун Дафа може да направи чудеса и да спаси семейството й. Тя прочете “Джуан Фалун”, основният текст на Фалун Дафа, и ми каза: „Сега знам къде съм сгрешила и ще се корегирам.”

Не след дълго бившият й свекър получи инсулт и влезе в болница. Тя ходеше всеки ден в болницата, за да му помага.

„Ти вече не си от нашето семейство. Защо си тук?" – казал саркастично бившият й съпруг.

Но тя не възразила и просто помагала тихомълком. Бившият й свекър не можел да говори добре по това време и тя била единственият човек, който можел да разбере какво казва. Тя също така му прочела “Джуан Фалун”. След 40 дни бившият й свекър оздравял и бил изписан от болницата.

Парализирана жена се изправя след като прочита “Джуан Фалун” за една нощ

Един ден тя получила телефонно обаждане от бившия си съпруг. Той й се извинил и я попитал дали могат да се оженят отново. Хуа беше трогната до сълзи от станалото и ми каза за това веднага. И двете се просълзихме. От сърце сме благодарни на Мастър Ли и на Фалун Дафа, че направиха това чудо.

Имах един колега, който беше извън града и имаше проблем с началника си. Той дори дойде с влак до нашия град (където беше седалището на компанията ни), за да ми се оплаче от своя ръководител. Оказа се, че началникът му е намалил обема на работата му и е наел нов служител, който да поеме част от служебните му задължения. Колегата приел това като предпочитание на ръководителя му към новия служител и загубил доверие в него.

Аз му казах: „Всъщност трябва да благодариш на своя началник!“ Той беше объркан. Обясних му, че тъй като той казва на хората, че приятелката му живее в нашия град, аз вярвам, че началникът му е коригирал работатат му така, че той да трябва да работи извън града само две седмици всеки месец, като по този начин му дава повече време да прекарва с приятелката си. Казах му, че неговият началник е доста добър във влизането в положение на служителите си.

След което той се усмихна и призна, че никога не се е сетил, че неговият началник всъщност проявява разбиране към него. Той се отказа от идеята си да се кара с началника за новата схема на работа.

Веднъж получих писмо от някой, който пишеше: „Иска ми се да съм те познавал много по-рано. Ако знаех за принципите на Истинност-Доброта-Търпение, когато бях в гимназията, нямаше да отвърна на удара, когато бях тормозен и нараних съученик, причинявайки му ослепяване в едното око. Дълбоко съжалявам за грешките, които съм направил на младини. Ще следвам принципите на Истинност-Доброта-Търпение, за да бъда добър човек до края на живота си.”

Подобни истории са твърде много, за да могат да се изброят тука всички. Много други практикуващи Фалун Дафа имат подобен опит. Дълбоко в сърцето си вярвам, че следването на принципите Истинност-Доброта-Търпение ще доведе до едно по-добро общество, което ще има по-светло бъдеще.

Парализирана жена се изправя след като прочита “Джуан Фалун” за една нощ

Бързото възстановяване на умиращ лекар с ревматоиден артрит, атрофичен гастрит, колит, неврастения и ринит

Диабет изчезва за 14 дни

Защо Фалун Дафа е преследвана в Китай?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Източник/ци: China Fahui | The Demeanor of a Falun Dafa Practitioner | Falun Dafa - Minghui.org

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!