Мъж се възстановява от инсулт, след като прочита  "Джуан Фалун"

От практикуващ Фалун Дафа в Китай

(Minghui.org) Сестра ми се обади през ноември 2023 г. и каза: "Имам добри новини! Нашият брат вече може да ходи!" Аз отговорих: "Това е прекрасно. Това е чудо!" Брат ми бе получил инсулт преди това и не можеше да се грижи за себе си.

И двамата със сестра ми практикуваме Фалун Дафа, но по-големият ни брат беше отказал да приеме истината за Дафа. Той е на 82 години и някога е бил начален учител в едно село. Разказвах му фактите за Фалун Дафа всеки път, когато се срещахме през последните две десетилетия, но той отказваше да слуша поради дезинформационната кампания на Китайската комунистическа партия (ККП) за практиката. Той често хвалеше ККП – зет му и дъщеря му са партийни функционери и той се страхуваше, че това, че сме Дафа практикуващи, ще им създаде неприятности и ще се отрази на кариерата им. Така той започна да ни избягва. Беше единственият ни брат, който продължаваше да има грешно разбиране относно Дафа.

През август 2023 година на вътрешния десен прасец на брат ми се появила бучка. Той я търкал често и за по-малко от два дни целият му крак се подул. Синът му го закарал в болница в града, защото бучката гноясала. След като била отстранена, те не можели да зашият разреза с дължина от 15-16 см поради кожен проблем. Поставяли му лекарствен мехлем и марля върху раната всеки ден, слагали му инжекции с противовъзпалителни лекарства и дренажна тръба. Гнойта изтичала от раната, но всичко било много болезнено.

Така те правели това повече от три седмици, но той нямал подобрение. В резултат на което брат ми толкова се притеснил защо раната отказва да заздравее, че получил инсулт. Едната страна на тялото му изтръпнала, бил замаян и имал проблеми с говоренето. Някой трябвало да го храни, не можел да ходи или да се грижи за себе си. Нуждаел се от противовъзпалителни инжекции, които те слагали в раната, за да контролират кървенето. Но тези инжекции реагирали зле с лекарствата за инсулта му. Лекарят препоръчал да бъде преместен в друга болница, за да се възстанови от инсулта първо и да игнорира раната на крака си, така че той бил върнат в местната окръжна болница. Там бил лекуван повече от три седмици, но състоянието му не се подобрило. Раната на крака му не се затворила и трябвало да се държи превързана. От болницата му казали да се прибере вкъщи и там да се възстановява.

Когато чух за състоянието на брат си исках да говоря с него, но се страхувах, че той няма да ме изслуша, ако се опитам да му говоря директно за Дафа. Помолих по-голямата си сестра, която е в по-добри отношения с него, да му каже: "Ако две болници не са могли да те излекуват, можеш да рецитираш "Фалун Дафа е добра, Истинност-Доброта-Търпение са добри", тъй като само Дафа може да те спаси". Брат ми послушал сестра ми и започнал да рецитира тези фрази. Наскоро след това го върнали у дома от окръжната болница. Вкъщи не можели да слагат мехлема, но раната на десния му крак зараснала като по чудо и се образувала дълга, твърда коричка.

Ситуацията се променя

Преди 1 октомври брат ми помолил сестра ми да ни се обади вкъщи. Казах й: "Брат ми не иска да чуе какво имам да кажа. Сега, когато той е с лошо здраве, не трябва да идвам, защото той ще се подразни". По-късно брат ми се обади и каза: "Ела вкъщи!" После избухна в сълзи. Аз го утеших. В миналото той спореше, когато се опитвах да му кажа, че Фалун Дафа е добра. Този път той каза: "Сега съм стар и в такава лоша форма, няма да ти се дразня. Няма да споря с теб".

Съпругата ми и аз го посетихме. Той се разплака веднага щом ни видя. Помолих сестра ми да му напомня да рецитира: "Фалун Дафа е добра, Истинност-Доброта-Търпение са добри". Казах: "Когато няма никой наоколо, да ги рецитира на глас. Когато другите са там, просто да си ги рецитира тихо".

Тъй като години наред той не обичаше да му разказваме за Дафа, първите няколко дни не му разяснявах истината защо ККП преследва тази практика. Когато беше депресиран, го утешавах. В деня, в който си тръгнах, казах на всички, че се прибирам вкъщи. Сестра ми каза: "Ела и си поговори с брат си". Казах: "Братко, искаш ли да чуеш какво имам да кажа?" Той каза: "Да".

Обясних му защо съпругата ми и аз продължаваме да практикуваме Дафа през всичките тези години, въпреки преследването. Съпругата ми имаше трудова злополука в работата, но се възстанови напълно, след като започна да практикува Дафа.

Казах му, че и аз съм имал симптоми на инсулт преди много години, че лицето ми беше парализирано, а очите и устата ми бяха изкривени. Лицето ми беше толкова изкривено, че изглеждах страшно. Но се възстанових, като правех упражненията и четях Дафа. Казах, че това показва колко необикновена е Фалун Дафа!

Посъветвах брат си: "Прочети "Джуан Фалун" и ще разбереш причината за болестта си". Когато каза, че няма книгата, го попитах дали иска да я прочете. Той каза, че иска, затова му дадох книгата на племенницата си.

Джуан Фалун: 
Български
| Руски | Английски и на сайта falundafa.org

Няколко дни след като се прибрах вкъщи, чрез телефонни обаждания научих, че брат ми може вече да движи парализираната си ръка. Болката в другата му ръка изчезнала и той можел да седне!

Оказа се, че докато е бил в болницата, синът му е помагал да ползва тоалетната през нощта и е трябвало да държи здравата му ръка, за да го изправи. След това здравата му ръка започнала да го боли и дори когато някой я докоснел, той крещял от болка. След като започнал да чете "Джуан Фалун", брат ми казал, че се чувства сякаш юмрук удря мястото на рамото на тази ръка, където боли най-много, но с всеки изминат ден болката намалявала. Ръката на парализираната страна също се възстановявала и той успявал и да се облече.

Имаше и друга промяна. След като започнал да чете книгата и ръката му спряла да го боли, той помолил Мастър Ли (Основателят на Фалун Дафа, бел.прев.) за помощ: "Учителю, искам сам да стана. Моля те, помогни ми". Веднага след като тази мисъл минала през ума му, той успял да седне и движенията му станали дори по-живи от преди да получи инсулта.

Това са изключителните промени, които са се случили на брат ми още преди да завърши четенето на "Джуан Фалун".

След като прочел книгата, той се обадил на сестра ми и казал: "Тази книга не лекува болести. Тя учи човек да се самоусъвършенства и да бъде добър човек. Всичко, за което говори, е подобряване на моралния характер!" Сестра ми се зарадвала, че той е разбрал и казала: "Да, точно така е, тази книга учи човек да бъде добър човек. Толкова се радвам, че го разбираш".

Сестра ми често разговаря с него по телефона и му напомня да продължава да чете книгата и да се държи според стандартите на Истинност-Доброта-Търпение.

Той преживял и още по-големи промени. След като прочел "Джуан Фалун" веднъж, успял да стане от леглото и да ходи.

Той споделил, че един ден повикал сина си да му помогне да отиде до тоалетната, но никой не бил вкъщи. Изведнъж си помислил, че сам трябва да може да се изправи и да ходи. Така станал от леглото и тръгнал.

Сестра ми веднага ми се обади и ми съобщи добрата новина. Помолих сестра ми да каже на брат ни да благодари на Учителя, че е спасил живота му. Тъй като брат ми нямал портрет на Учителя, той отворил "Джуан Фалун" на страницата с лика на Учителя и му се поклонил.

82-годишният ми брат вече може да се грижи сам за себе си. Той чете поне една лекция на "Джуан Фалун" всеки ден. Неговите деца казват: "Фалун Дафа е показала чудесата си чрез нашия баща!"

Възстановяване от рак на стомаха за десет дни

Удивителната лечебна сила на Фалун Дафа

Възстанових се от чернодробна некроза за два месеца чрез практикуване на Фалун Дафа

Как прохожда парализиран шест години

Как изчезва рак на панкреаса в късен стадий

ОЩЕ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Man Recovers from Stroke after Reading Zhuan Falun | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!