ККП отмъщава на тези, които излагат на показ нейната фалшива и зла пропаганда „Убивай без милост“

Чанг Цин, практикуващ Фалун Гонг в Китай

(Minghui.org) Всеки юли във Вашингтон има бдение със свещи до паметника на Вашингтон или мемориала на Линкълн в памет на практикуващите Фалун Гонг в Китай, които са загубили живота си за поддържане на вярата си. Подобни дейности са провеждани и в много други столици по света.

Сред починалите са няколко жители на Чангчун, провинция Джилин, които прихващат телевизионни сигнали през март 2002 г., за да разобличат клеветническата пропаганда на Китайската комунистическа партия (ККП) срещу Фалун Гонг, практика за духа и тялото, основана на принципите Истина-Доброта-Търпение.

Те са добри примери за безмилостните крайности, до които отива партията, за да заглуши несъгласието и най-вече да скрие истината от китайския народ. Защото под светлината на истината, партията може само да се провали.

Безмилостно мъчение

Хуо Джифу, тогава началник на Службата за вътрешна защита в полицейското управление на Куанченг в град Чанчун, провинция Джилин, си спомня какво е видял през 2002 г.

„Около 19 часа на 13 март 2002 г., докато минавах от втория етаж към кабинета си на шестия етаж, чух викове и звуци на пребит човек от една от стаите. Отворих вратата и видях няколко полицаи да измъчват г-н Лю Хайбо. Беше съблечен гол и окован в коленичеща поза на тигрова пейка. Главата му също беше окована. Двама полицаи го шокираха, докато забиват електрическа палка в ануса му. Няколко счупени парчета дърво бяха разпръснати по пода. Голяма част от тялото на Лю вече беше подуто и червеникаво“, пише той.

Хуо се опитал да спре извършителите, но капитан Ай Лимин заповядал изтезанията да продължат, позовавайки се на заповед от по-висши чинове. Така Хуо отива при друг капитан, Сун Лидонг. Но е вече късно. "След като влязох в стаята, видях, че г-н Лю вече бе свален от тигровата пейка и поставен на пода, мъртъв. Няколко офицери побързаха да се облекат, но не беше лесно - продължава Хуо, "След като каза на нас да си тръгнем а на Ай да си мълчи за станалото, Сун отиде да докладва за инцидента на началника Джоу."

Както обикновено, ККП прикрива тази смърт. Три дни след като г-н Лю е пребит до смърт, началникът на полицията в Куанченг Джоу Чунминг казва по време на събрание, че г-н Лиу е починал от сърдечен удар и че е изпратил охрана да пази трупа и съпругата на г-н Лю. По-късно Хуо е задържан и уволнен, защото е казал, че преследването на Фалун Гонг е неоснователно. През юни 2002 г. той избягва от Китай и по-късно свидетелства пред Minghui.org какво се е случило.

Лъжите превръщат бялото в черно

Защо практикуващи Фалун Гонг като г-н Лю биват жестоко измъчвани? Това се дължи на политиката на преследване на ККП, насочена към невинни практикуващи за поддържане на вярата им и развенчаване на лъжите и клеветническата пропаганда на режима, разпространявана чрез огромния медиен апарат на ККП.

Фалун Гонг е представен на обществеността от г-н Ли Хонгджъ през май 1992 г. Чудодейните ползи от практиката за здравето и подобряването на нравствения характер са широко признати. След прецизни разследвания и преглед на резултатите от специално проучване на практикуващите Фалун Гонг в Китай, Чиао Ши, тогава председател на Постоянния комитет на Националния народен конгрес, и много други високопоставени служители представят доклад пред Политбюро, в който се посочва, че „Фалун Гонг е от полза за нашата нация и народ по много начини, като същевременно не причинява вреда.“

Но ККП е известна с това, че контролира мисленето на хората. Такъв е най-вече случаят с тогавашния лидер на ККП Цзян Цземин. След като се издига до челната позиция заради тиранията си в кръвопролитията на площад Тянанмън през 1989 г., Цзян ревнува, че броят на практикуващите Фалун Гонг е надхвърлил броя на членовете на ККП. Въпреки че други членове на Постоянния комитет на Политбюро не се съгласяват, Цзян е основният двигател в започването на общонационална кампания срещу Фалун Гонг през юли 1999 г., обещавайки да ликвидира мирната група за три месеца.

За да приложи по-пълно своята политика на преследване отгоре надолу, Цзян лично създава Управление 610, което ефективно заобикаля съдебната система, за да може произволно да задържа, измъчва и убива десетки хиляди практикуващи Фалун Гонг.

Поради добре известните ползи от Фалун Гонг обаче длъжностните лица и обикновените граждани са относително пасивни в преследването. Някои дори симпатизират на практикуващите Фалун Гонг за малтретирането, което претърпяват поради вярата си.

Именно при тези обстоятелства Цзян и неговите съучастници организират пропаганден трик за самозапалване на мними Фалун Гонг практикуващи на площад Тянанмън на 23 януари 2001 г., в навечерието на китайската Нова година.

Докато много семейства в цялата страна се събират пред телевизора, чакайки да гледат новините и новогодишното празненство, ужасяващи сцени на самозапалване на площад Тянанмън изведнъж биват излъчени по CCTV (Китайската централна телевизия), шокирайки цялата нация и ефективно настройвайки общественото мнение срещу Фалун Гонг. Малцина обаче разбират, че кадрите – в близък и далечен план – идват от подготвени професионални телевизионни екипи и не биха могли да бъдат заснети в такава извънредна ситуация като самозапалване.

Подробен анализ на видеозаписа показва десетки проблеми в него, съгласно наградения документален филм "Фалшив огън" ("False Fire"). Но Ли Донгшенг, заместник-ръководител на Централното Управление 610 и заместник-директорът на CCTV, работят с други служители и продължават да прокарват пропагандата на омраза чрез мрежата на Управление 610, както и чрез правителствени агенции, новинарски медии, учебници, литература, научно образование, развлечения и много други. Това предизвиква омраза сред длъжностните лица и широката общественост към Фалун Гонг, което води до ескалирало, безпрецедентно и кърваво преследване.

„Убивай без милост“

Няколко дни преди смъртта на г-н Лю практикуващите в град Чангчун успешно прихващат телевизионни сигнали на множество канали в Чангчун на 6 март 2002 г. По тези канали те излъчват в продължение на 50 минути видеоклипове, които развенчават пропагандата на омраза от страна на ККП и обясняват как Фалун Гонг е добре приет навсякъде другаде по света, но не и в Китай.

Отговорът на обществеността е феноменален. „В някои квартали местните партийни функционери се паникьосват и прекъсват електрозахранването, потопявайки улиците в мрак. В други, като тези близо до Културния площад, хората излизат по улиците, за да празнуват. Край на забраната! Фалун Гонг е реабилитиран! Няколко практикуващи Фалун Гонг излизат от фабрики и скривалища, открито раздавайки информация за Фалун Гонг. Съседи, деца, случайни непознати, дори стари жени с червени ленти се приближават до тях, всички говорейки едновременно, бълбукащи, смеещи се, закачайки ги игриво, поздравявайки ги“, пише авторът Итън Гутман в „Into Thin Airwaves“, статия, публикувана в The Weekly Standard през 2010 г.

Но веднага последват тежки ответни мерки. Цзян лично издава заповед „Убивай без милост “. Лю Дзин, заместник-ръководител на централното Управление 610 и заместник-министър на обществената сигурност, отива в Чанчун, призовавайки местните власти или да разрешат случая, или да бъдат уволнени. Над 5000 практикуващи Фалун Гонг в Чанчун са арестувани, задържани и измъчвани в рамките на няколко дни след телевизионното прихващане.

Жертви на преследването

На 18 септември 2002 г. Междинният съд в Чангчун осъжда 15 практикуващи. Сред тях са г-жа Джоу Рънджун (на 20 години затвор), г-н Лю Вайминг (на 20 години затвор), г-н Лю Ченджун (на 19 години затвор), г-н Лианг Женксинг (на 19 години затвор), г-н Джан Уен (на 18 години затвор) и г-н Лей Минг (на 18 години затвор).

В допълнение към г-н Лю Хайбо, споменат по-горе, г-н Лю Ченджун също е починал от изтезания в ареста. Най-малко шестима други арестувани практикуващи също са загубили живота си от изтезанията, включително г-н Лей Минг, г-н Лян Женсинг и г-н Хоу Мингкай.

По време на церемонията по връчване на наградите за правата на човека в Парламента на Нов Южен Уелс през 2007 г., Фондацията за правата на човека в Азиатско-Тихоокеанския регион в Австралия връчва наградата "Fidelity Vindicator" на г-н Лю Ченджун. Гордън Мойес, член на законодателния съвет на Нов Южен Уелс, присъства на церемонията и се позова на тази награда като свидетелство за историята.

Но практикуващите Фалун Гонг не са единствените жертви на преследването и пропагандата на омраза от страна на ККП. Много от извършителите, участващи в преследването, са били изправени пред последствия за следването политиката на преследване.

Сун Лидонг, капитан в полицейското управление в Куанченг, когато е станало телевизионното прихващане, е един от главните извършители, които са причинили смъртта на г-н Лю Хайбо. Той е ръководил и други офицери и е арестувал близо 100 практикуващи. Сун умира внезапно в офиса си в началото на 2004 г. Някои от подчинените му вярват, че това е възмездие за неговото преследване на Фалун Гонг.

Лиу Юанджун, секретар на партията в Комитета по политически и правни въпроси на Чангчун (PLAC), ръководи ареста на около 5000 практикуващи след инцидента с прихващането на телевизионните канали. Той се разболява през април 2006 г. и умира от рак на черния дроб на 4 май 2006 г.

Някои работещи в новинарските медии също се сблъскват с лоши съдби. Луо Дзин е водещ на новините в Китайската централна телевизия, които излъчват фалшиви новини за кръвопролитията на Тянанмън през 1989 г. и инсценираното самозапалване през 2001 г. След като е диагностициран с лимфом през 2009 г., той не може да говори, преди да умре на 48-годишна възраст поради язви в устата и езика.

Практикуващите Фалун Гонг пожелават на всички здравословен и щастлив живот. Докато самите страдат от продължаващото преследване, те работят усилено, за да призоват извършителите да спрат участието си в преследването, за да не бъдат държани отговорни, когато ККП бъде изправена пред съда за престъпленията си срещу Фалун Гонг.

Източник/ци: ККП отмъщава на онези, които излагат на показ фалшивата и зла пропаганда | Фалун Дафа - Minghui.org

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!