Основателят на Фалун Гонг: ККП прикрива епидемията и броят на жертвите достига 400 милиона

Шокираща тайна! Вирусно мега цунами в Китай: ККП спешно настоява за увеличаване на раждаемостта през 2023 г. ЕТО ЗАЩО

法轮功创始人:中共掩盖疫情 死亡人数达4亿

В Китай има епидемично цунами, а в болниците и крематориумите има дълги опашки. Китайската комунистическа партия (ККП) се опитва всячески да прикрива това, а публикуваните данни за епидемията трудно се оправдават. Голям брой информация от първа ръка от частния сектор показва, че броят на смъртните случаи, дължащи се на епидемията в Китай, е огромен.

【Epoch Times 2023-01-16】(От репортерите на Epoch Times Танг Цин, Ченг Дзин, Му Цин) В Китай има епидемично цунами и има дълги опашки в болници и крематориуми. ККП се опитва всячески да прикрие това, а публикуваните данни за епидемията трудно се оправдават. Голям брой информация от първа ръка от частния сектор показва, че броят на смъртните случаи, дължащи се на епидемията в Китай, е огромен. Мастър Ли Хонгджъ, основател на Фалун Гонг, заяви, че ККП прикрива епидемията и че 400 милиона души са починали в Китай от епидемията до момента.

Шокираща тайна! Вирусно мега цунами в Китай: ККП спешно настоява за увеличаване на раждаемостта през 2023 г.

През ноември миналата година (2022 г.) епидемията в Китай избухна в множество точки по цялата страна едновременно. От 7 декември властите се принудиха да се откажат от прилагания до тогава нулев контрол (целящ нула брой заразени хора, бел. прев.), а Център за контрол на заболяванията на ККП не обяви новите смъртни случаи в продължение на 11 последователни дни. Център за контрол на заболяванията обяви на 8 януари, че между 7 декември миналата година и 8 януари тази година само 37 души са починали поради епидемията и никой в страната не вярва на това.

В китайските социални медии, които ККП силно цензурира, можете да видите безброй трагедии, публикувани от интернет граждани (нетизени) всеки ден, много повече, отколкото ККП обявява. Чуждестранните медии поставят под въпрос данните за епидемията в Китай, но никой не може да получи точни данни от Китай. Защото ККП изостави статистиката и забрани да се пише "нова корона" в медицинските епикризи на пациентите.

Мастър Ли каза, че ККП прикрива епидемията повече от три години и че 400 милиона души са загинали в Китай от това, а 500 милиона души ще умрат в Китай, когато тази вълна от епидемия приключи.

Мастър Ли каза също, че последния път, когато се е появил ТОРС (SARS), 200 милиона души са загинали в Китай от това. Години по-късно ККП установява, че населението е намаляло доста и веднага одобрява системата от две и три деца в Китай.

Преди много години Мастър Ли предупреди, че чумата ще причини бедствие в Китай и показа пътя за спасяването от това. В своя поема той споменава за "стоене далеч от злата ККП" и "бързо разбиране на истината".

"Най-многобройните смъртни случай след Големия скок"

Бен Лоусън, синолог и военен стратег, заяви в статия от 5 януари в The Diplomat, че китайците сега са изправени пред "най-големия брой смъртни случаи след Големия скок".

Той каза, че между 1958 г. и 1961 г. политиката на Мао е довела до 20 милиона или повече смъртни случая от глад, а в разгара на хаоса и трагедията властите на ККП решават да не предоставят статистически данни за броя на смъртните случаи от глад през онзи период.

"По зловещо подобие, днешното правителство на Си Дзинпин също до голяма степен се отказа от предоставянето на статистика за COVID-19". каза Лоусън.

През последните години данните от преброяването в Китай бяха поставени под въпрос. Например, през декември 2021 г. И Фусян, международно признат демограф, оцени населението на Китай на 1,28 милярда (2020 г.), а не на 1,41 милярда, както показват официалните данни от преброяването.

Скандални епидемични данни и стратегия "размътване на водите"

Още в първите дни на епидемията епидемичните данни, публикувани от ККП, бяха поставени под въпрос от чуждестранни експерти.

Джордж Калхун, директор на количествената финансова програма в Технологичния институт "Стивънс", писа във Forbes миналия януари, поставяйки под въпрос заразата и смъртността в официалните китайски доклади.

Той изчисли, че коефициентът на смъртност от COVID-19, отчетен от китайското правителство, е средно 0,321 смъртни случая на 100 000 души, а смъртността от COVID-19 в САЩ е средно 248 смъртни случая на 100 000 души, или САЩ има 800 пъти по-висок от средния брой смъртни случаи в Китай. Как е възможно това?

В статията на Forbes от 2 януари миналата година се казва, че анализът на официалните данни на ККП показва, че средната смъртност от COVID-19 през 90-те дни на блокирането в Ухан е била 376 пъти по-висока от националната смъртност, официално обявена от ККП. През двете години след избухването на COVID-19 в Ухан в началото на 2020 г., с изключение на провинция Хубей, само 200-300 души са починали от болестта COVID-19 от останалите 1,3 милиарда китайци, така че смъртността е средно 0,002 смъртни случая на 100 000 души, което е 124 000 пъти по-ниско от смъртността в Съединените щати.

Ху Пинг, почетен главен редактор на Beijing Spring, смята, че ККП е свикнала със стратегията за "размътване на водите", "Ако така или иначе искам да лъжа, тогава просто ще лъжа повече, и колкото повече, толкова по-добре, защото ако лъжата надмине въображението на обикновените хора, тогава, когато обикновените хора спекулират и оценяват реалните данни, те ще бъдат ограничени от въображението си и ще дадат сравнително ниска оценка".

Ху Пинг каза пред VOA, че служителите знаят, че никой няма да повярва на данните им и не очакват другите да им повярват, а просто искат да “размътят водите”. Докато данните за смъртта са безпочвен случай, за който никой не може да докаже нищо, целта на властите е частично постигната.

2023年1月3日,上海医院挤满了大批患者。(RAY YOUNG / Feature China/Future Publishing via Getty Images △)

На 3 януари 2023 г. болниците в Шанхай бяха претъпкани с пациенти. (Рей Йънг / Feature China/Future Publishing чрез Getty Images△)

Погребалната система в големите градове е парализирана

В момента погребалната система в големите градове на Китай е в състояние на парализа.

Сателитни снимки, направени от Maxar Technologies в САЩ, цитирани от The Washington Post на 10 януари, показват, че погребалните домове в градове на различни места в югоизточен и северозападен Китай, от Пекин до Нанкин, от Чънду до Кунмин, са изключително натоварени.

Според сателитните кадри на Masar Technology от 24 декември миналата година, погребален дом в Тонджоу, Пекин, изглежда е построил нов паркинг. China Post определя датата на разширяване на паркинга да е около 22 декември. За по-малко от 2 дни погребалният дом паркира повече от сто коли наведнъж.

Шофьорът, помогнал за транспортирането на трупове в Нанкин, казва пред China Post, че никога не е виждал такава гледка, макар да е шофирал катафалки в продължение на десетилетия.

Подобни сцени се разиграват и в погребални домове по цял Китай.

"Сега цялата система е парализирана", казва пред Bloomberg служител, който вдига телефона в нов крематориум в Шанхай, "Твърде зает съм, за да говоря".

Служител на погребален дом Shanghai Baoxing Funeral Home заяви пред Epoch Times на 28 декември: "Сега има четири или пет часа чакане на опашки всеки ден и ако не можете да го получите, можете да дойдете по-късно. Сега имаме четиристотин или петстотин (кремирани трупове) на ден. Персоналът вече работи извънредно”. Публична информация показва, че в Шанхай има 15 погребални домове.

На 19 декември миналата година собственикът на погребална служба в Шенян заяви пред репортера на Epoch Times, че спешните отделения на много болници в Шенян са затворили и (труповете) не могат да бъде изнесени: "Ходя (в спешното отделение), за да ги изнасям".

"Твърде много хора си отиват (умират), няма начин, твърде много." Той допълва: "Във всяка болница има дузини, седем или осем, а останките са натрупани там и няма начин, няма начин да се транспортира, изобщо няма как."

Работник от погребалната индустрия заяви, че крематориум в Дънджоу, град на окръжно ниво в Хенан, изгаря повече от сто трупа на ден, а през последните седмици са над 160 на ден, съобщава The Economist. Съоръжението е правило само 30 до 40 кремации на ден преди COVID пандемията. Работникът заяви, че е три пъти по-зает от обикновено и обвини за това коронавируса.

Бао Дзиен, дъщеря на секретаря на Джао Дзъян Бао Тонг, написа в Туитър на 13 януари: "Стотици хиляди хора загинаха в Пекин за един месец, а градската управа бие гонгове и барабани, за да търси похвали. Просто е безсрамно! За по-малко от месец си заминаха 17 мои приятели или техни роднини, което е нечувано в живота ми, дали е поредното събитие, което се случва веднъж на хилядолетие? Пекин, как обяснявате на гражданите скоростта, с която 90% от хората се заразяват с вируса в рамките на един месец? От 90% асимптоматични в началото до 90% симптоматични и 10% тежко болни сега? "

Един нетизен й отговаря: "Аз съм в Пекин, вие казвате, че броят е стотици хиляди и може да е малко консервативен, аз го оценявам на милиони".

Бао Джиан отвръща: "Нямам точни данни, но според погребалното бюро е пълно, има повече трупове, графикът за изгаряне е няколко пъти или дори повече от десет пъти по-дълъг от преди, системата за спешна помощ е парализирана, опашката на спешното отделение е огромна, болничната морга се пука по шевовете, ковчези, урни, гробища са в недостиг… "

На 19 декември 2022 г. има дълга опашка от автомобили, чакащи да влязат в погребалния дом в източните предградия на Пекин. (Bloomberg чрез Getty images △)

Както в големите градове, ситуацията в провинцията също не е оптимистична. Г-н Уанг, вътрешен човек, пожелал анонимност поради опасения за сигурността си, наскоро заяви пред The Epoch Times, че в родния му град Анхуей епидемията сега е особено сериозна.

Той сподели: "В нашето семейство старецът умря пръв, а след това и съседът ни. Сега млади хора започват (да умират). В провинцията е още по-сериозно - колкото и в града да умират всеки ден, толкова повече погребения се провеждат тук ежедневно…. От местната болница също има нареждане, че не е позволено да се казва, че смъртта е в резултат на новата корона. Всички те се приписват на основни заболявания, като високо кръвно налягане, диабет и сърдечни заболявания".

Блумбърг съобщи, че в село в окръг Луи, провинция Хенан, почти всяко домакинство има болен. Чувство на примирение е обхванало селото и много семейства избират да оставят близките си да прекарат последните мигове от живота си у дома. Техните имена едва ли ще се появят в някой от официалните списъци на ККП за смъртни случаи от COVID.

Отговорен редактор: Лин Ян #

https://www.epochtimes.com/gb/23/1/16/n13907901.htm

Източник/ци: 法轮功创始人:中共掩盖疫情 死亡人数达4亿 | Епок Таймс (epochtimes.com)

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!