Катрин Аштън фанатичен симпатизант на британската комунистическа партия

Аштън е фанатичен симпатизант на британската комунистическа партия... Била ли е баронеса Катрин Аштън съветски комунистически агент? 

grigorsimov.blog.bg

Катрин Аштън срещу агентурното си съветско-комунистическо минало: «Русия трябва да зачита териториалната цялост на Украйна»

Върховният Комисар на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност - Катрин Аштън изрази притеснението си от действията на въоръжените отряди и сепаратистките групи в редица източни градове в Украйна.

Тя призова Русия да зачита териториалната цялост на страната, да изтегли струпаните войски на украинско-руската граница и да прекрати всички действия за дестабилизирането на Украйна.

ъф Апхолънд

По време на речта си, Аштън порица Русия и я призова да спре опитите за дестабилизирането на Украйна. Също така, върховният представител на Европейския съюз  прикани украинските власти да проявят сдържаност при операциите по възстановяването на реда.

Иначе, Баронеса Аштън и белгийският премиер Херман Ван РомпУй бяха избрани на  20 ноември 2009, по тъмна доба, за новите европейски постове на среща в Брюксел, анонимно от лидерите на 27-те страни членки (БГ не беше в течение, вообще).   

Била ли е баронеса Катрин Аштън съветски комунистически агент? 

Posted by PlevenOnline Editor
November 26, 2009

Photo at Downing street No10 in 1982 - John Cox and Catherine Margaret Ashton  

Аштън е фанатичен симпатизант на британската комунистическа партия  Фамилия: Аштън. Име: Катрин. Длъжност: Европейски комисар по въпросите на търговията и скоро висш представител на Европейския съюз по външна политика и сигурност. Нейната биография е полирана до блясък и затова си има добра причина: едно десетилетие от средата на 1970 до средата на 1980-те, тя еволюира в много затворена среда – сред група от агенти на Съветския съюз в Западна Европа. Била ли е тя самата агент? Това е въпросът.

Коя е тя?

Най-общо казано тя е Госпожа Никоя. Аштън е почти неизвестна във Великобритания и в Европа. Влиза в Камарата на лордовете като представител на лейбъристите благодарение на благородническата си титла, която получава през 1999 г. От тогава тя е известна като баронеса Аштън от Ъпхоланд. От 1983 г. до 1989 г. е директор на организацията “Бизнес в обществото”. От 1998 г. до 2001 г. оглавява здравната служба в Херфордшър, а през 2001 г. Аштън е назначена за помощник-държавен министър в министерството на образованието Тя има много малък дипломатически опит, но по време на мандата си в Брюксел води редица ключови преговори с Китай и Русия. Шокиращо нали? Нито един от постовете и не оправдава избирането и на толкова отговорна длъжност в ЕС … освен ако има нещо, което официалната биография на баронесата се опитва да прикрие, а то е че във втората половина на седемдесетте години на миналия век, Аштън е фанатичен симпатизант на британската комунистическа партия.

Под постоянно наблюдение от MI5

Статия в «Mail on Sunday» от 22 ноември, ни информира, че Катрин Аштън (или Кати както я наричат познати и близки, които не са много защото тя никога не се е представяла на преки избори) е между 1977 и 1979 г., ковчежник на едно агресивно пацифистко движение, чието име днес е забравено. Дори в онези години движението Кампания за Ядрено Разоръжаване - CND (Campaign for Nuclear Disarmament) е слабо познато, но Аштън е много активна в него. Организацията има около 4 000 члена и целта и е едностранно ядрено разоръжаване на Запада.

С други думи, по онова време, организацията CND е била заподозряна от западните разузнавателни служби в съзнателно подкопаване на отбрана на Атлантическия съюз в служба на СССР.

CND е създаден за да изпълнява задачи поставяни му от съветското КГБ. На свой ред, осъзнавайки опасността, която представлява просъветската организация за националната сигурност на Великобритания, MI5 внедрява свои агенти и поставя под постоянно наблюдение ръководните и кадри.

Според някои от докладите на службата(за съжаление малка част от тях са достъпни), може да се проследи и част от активността на Аштън в CND. Възходът и в организацията е забележителен.

На 23 години тя става отговорна за финасите и остава на този пост в продължение на три години.  

John Cox е бил член на британската комунистическа партия.  

За британското разузнаване е без съмнение, че Катрин Аштън е симпатизантка на комунистите.  

Не е сигурно дали е била член на партията, но тя работи усилено за реализиране на целите на британските комунисти залегнали в програмата им: „… едностранно отказване на Великобритания от ядрено оръжие и закриване на базите на НАТО на британска територия …”  

В чий интерес е било това през 1978 година е много лесно да се отговори.

До ден днешен, Катрин Аштън отказва да отговаря на въпроси за характера на дейността си в CND

Източник: Daylymail News - Превод: д-р инж. Никола Тодоров

Маоист, комунисти и ченгета оглавяват Европа

Бивши комунисти и агенти на тоталитарните тайни служби се разпореждат днес със съдбата на Европа...

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!