Донг Юн, Epoch Times

Шок в ООН: Информацията за масово отнемане на органи в Китай

Д-р Карен Паркър
Д-р Карен Паркър. Снимка: Epoch Times

Главен представител в ООН на организацията за Развитие на международно образование (IED), д-р Карен Паркър на 21-та сесия на Съвета на ООН по правата на човека говори за отнемането на органи от живи практикуващи Фалун Гонг в Китай, подкрепяно от китайското правителство...

По-късно в интервю за Epoch Times тя каза, че САЩ, Канада и Европейският съюз трябва да предприемат действия, за да спрат тези зверства.

По време на предизборен митинг в университета "Джордж Мейсън" във Вирджиния на 5 октомври на президента Обама е било дадено писмо, молещо за неговата помощ за незабавно спиране на преследването на практикуващите Фалун Гонг в Китай. Нещо повече, президент Обама, заедно с кандидатът за президент от републиканската партия Мит Ромни и кандидатът за  вице-президент Пол Раян са приели лично писма от Асоциацията на Фалун Гонг с факти за насилственото отнемане на органи и призив за спиране на тези престъпления на китайския комунистически режим. Тези факти са от години добре известни на правителствата на САЩ и още повече на техните разузнавателни служби, както и на бизнес организации, тясно сътрудничили с китайския комунистически режим.

В писмо до държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън от 3 септември 106 членове на Конгреса призоваха Държавния департамент да предостави информацията, с която разполага относно злоупотребите с трансплантация на органи в Китай, където са извличани органи от живи затворници на съвестта, включително и всички получени документи от бившия китайски шеф на полицията Уанг Лиджун, потърсил убежище в американското консулство. До момента Държавният департамент на САЩ не е предоставил официален отговор, макар и преди да са отправяни подобни искания.

Темата за насилствено отнемането на органи в Китай също се превърна в обект на разгорещени дискусии по време на преминалата от 10 до 28 септември в Женева 21-ва сесия на Съвета по правата на човека на ООН. Много държави и неправителствени организации обръщат голямо внимание на случая с изпадналия в немилост висш партиен лидер Бо Шилай, който е пряко свързан с предстоящите промени на върха в Китай и отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг.

"Отстраняване на органи от живи хора се прави все още в Китай. Не по-малко сериозно е това, че то се прави с практикуващите Фалун Гонг. Аз повдигнах този въпрос по време на среща на Организацията на обединените нации. Преди това темата не е официално повдигана, с изключение на последното заседание през септември по този въпрос в Конгреса на САЩ. Очевидно е, че моят доклад предизвика голям шок сред представителите на различни страни. Това ми каза представител на Швеция" - каза д-р Паркър.

По-нататък тя продължи: - "В показанията, представени на изслушването в Конгреса на САЩ, се казва, че след арестуването на практикуващи Фалун Гонг [в Китай], те преминават през медицински прегледи, при които определят кръвната им група и други необходими параметри. След това те са екзекутирани и органите им са отнемани."

"Поради това в Китай не търсят някой, който би искал да дари органи - продължава Паркър - комунистическите власти търсят такива, които се нуждаят от органи. Това е така, защото те вече имат готови банки с органи, знаят цялата необходима информация за организма на затворниците и разполагат с всички резултати от медицинските прегледи на тези хора". 

Д-р Паркър призова всички страни да спрат да приемат органи от Китай.

"Голяма част от американците се занимават с така наречения "медицински туризъм". Една от дестинациите, предписвана на този тип туризъм, е Тайланд, където те получават трансплантации на органи. Само че аз съм убедена, че органите в Тайланд идват от Китай. Някои американски лекари съветват пациентите да отидат в Тайланд за трансплантация, казвайки, че там ще бъде направено бързо и евтино", - продължава да разказва събеседницата на изданието.

Според нея ако всички са наясно със събирането на органи от живи хора, лекарите най-вероятно няма да дават такива съвети, пазар на тези органи няма да има и извличането им по този начин ще се преустанови.

Д-р Паркър иска по време на президентските избори в САЩ всеки кандидат да разбере за този проблем, както и за важността и спешността на разрешаването му, тъй като това е "посегателство върху правото на живот."

След нейното изказване в Организацията на обединените нации, представители на някои страни са изразили надежда, че САЩ ще изиграят водеща роля по този въпрос и ще поведат с личен пример. По този повод д-р Паркър каза, че в допълнение на САЩ, ЕС също трябва да заеме позиция и със своите активни действия по този въпрос да успее да насърчи към действия и други страни.

В годините 2000-2008, 65 000 Фалун Гонг практикуващи са били убити при отнемане на техните органи
В годините 2000-2008, 65 000 Фалун Гонг практикуващи са били убити при отнемане на техните органи. Политиката на насилствено отнемане на органи продължава. Снимка epochtimes.com

Духовната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години и е носител на няколко почетни награди. Скоро след това управляващият режим в страната, начело с Джянг Земин по това време открива, че броят на поддръжниците на това движение е достигнал 70-100 млн. души, което надхвърля броя на членовете на управляващата комунистическа партия. В същото време популярността на Фалун Гонг продължава да расте. През 1999 г. Фалун Гонг е обявена за незаконна от ККП. Тази политика обаче не се прилага по отношение на специалните райони на Китай, като Хонг Конг и Макао, както и в независим Тайван, където стотици хиляди хора свободно практикуват Фалун Гонг.
 
Репресиите и преследването на практиката в Китай продължава и до днес, придружени от арести, затвори и мъчения, които в някои случаи водят до смърт. През 2006 г. за първи път стана известно за масовото отнемане на органи от живи привърженици на Фалун Гонг за търговия.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!