Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Управлявана от триадите страна?

За БГ субтитри пуснете плейера CC бутона.

Дали Китай не става управлявана от мафията държава? Дискусионен форум на тази тема се проведе наскоро в Института за Източна Азия към Университета Колумбия, Ню Йорк. Участниците в дискусията бяха на това мнение. Учени от Китай смятат също, че Китайската комунистическа партия (ККП) е създател на мафиотска държава. Ако ККП не промени своя подход на "грабеж", скоро ще се сблъска с отмъщението на хората.

Според радио Свободна Азия, китайският кореспондент, Джон Гарнут, от австралийския в. "Sidney Morning Herald", е доказал, че "мафия" е точната дума за описанието на Китай, базирайки се на личните си преживявания от интервюта.

Гарнут установява, че през последните 20 години, усилията на китайските земеделци в борбата и жалбите за техните земи са често потискани. Те са спирани и връщани обратно при опити за жалбоподаване. В някои случаи длъжностни лица дори наемат бандити, за да убиват фермери. Длъжностните лица, извършили престъпления, стават все по-богати, докато земеделците са задържани и вкарвани в затвора.

Относно кампанията на Бо Шилай, "Пей червени песни и атакувай мафиотски банди", Гарнут смята, че Бо само атакува второто ниво от мафиотски лидери, докато най-висшите не се пипат. Според него което Бо е направил, е да каже на света, че ККП е мафия, управляваща държавата.

Председателят на Хюман райтс уоч за Китай, г-н Чин Йонгмин, е съгласен с това мнение. Чин Йонгмин: "В Китай хората често се сблъскват със заплахи, използвани от мафията. Има много такива случаи. Сблъсквайки се с потискане като от мафията, хората неизбежно ще отвръщат на ударите."

Сун Уенгуанг, пенсиониран професор от Университета на Шандонг, чийто дом тъкмо бе нападат, а на него връчена призовка, каза, че е бил свидетел на много случаи на принудителни разрушения, отчуждаване на земя и принудително освобождаване от работа. Което властите правят не е различно от грабеж.

Проф. Сун: "Деспотичното общество е пълно с тъмнина. Това е моето мнение, на базата на личния ми опит. Смятам, че китайското общество сега е в беззаконно състояние. Бюрото за национална сигурност и други органи нарушават и злоупотребяват с човешките права своеволно. С какво е по-различно това от мафията?"

В момента Сун Уенгуанг е загубил напълно свободата си. Двама полицаи от обществена сигурност и една кола са пред дома му и го наблюдават денонощно. Неговите три мобилни телефони са били унищожени.

Чинг Йонгмин каза, че ако ККП продължава така, ще се сблъска накрая с отмъщението на хората. Чинг Йонгмин: "Ако властите продължават в този дух, да са втората по големина страна, чието правителство използва срещу хората мафиотски методи, това ще доведе накрая до социални размирици, кръвопролития и търсене на отговорност."

"Устата" на ККП, People's Daily, и ССТV (Централната китайска ТВ) често съобщават за западни страни, и най-вече за търговия с наркотици, стрелби и грабежи в САЩ. Но служителите на ККП всички изпращат децата и метресите си в западните държави.

Ученият, У Шуикан, анализира, че китайските длъжностни лица всъщност са наясно с истината. Те знаят, че САЩ, Англия, Канада, Австралия и други западни страни, са места на свободата, демокрацията, сигурността и щастието.

В Китай е нещо обикновено да се види полицаи да бият и блъскат хора на земята, и да стъпват на главите им на обществени места.

NTD Репортери: Чанг Чун, Уанг Зичи и Сун Нинг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!