Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Липсват ми майка ми и сестра ми"

Лунната Нова Година е един от най-големите празници в китайския календар. Това е време, когато цялото семейство се събира заедно, за да празнува. Но за 3та поредна година, Джин Джаою, трябваше да прекара Новата година без близките си.

-------------------
Джин живее със своя съпруг във Финландия. Но не може да спре да мисли за семейството си в Китай. Нейната майка, Чен Дженпинг, е осъдена на 8 години затвор в Хенан, заради практикуване на медитативната практика Фалун Гонг.

Малката сестра на Джин също е била арестувана и изтезавана от Китайската комунистическа партия, затова, че е разяснявала истината за незаконното преследване на Фалун Гонг.

Джин не е виждала майка си и сестра си с години. Тя каза: „Най-много ми липсват майка ми и сестра ми. Това е 3тата поредна година, когато семейството ни не може да се събере. Спомням си ясно последните две Китайски Нови години. Ядохме нудли за вечеря. Не можехме да спрем да плачем. Сестра ми трябваше да е в основното училище”.

До 1999г. семейството на Джин живее щастливо. Майка й започва да практикува Фалун Гонг през 1995г. и нейните рак на черния дроб и множествени тумори на матката изчезват. В тяхното семейство се завръщат здравето и смеха.

Когато Китайската комунистическа партия започва да преследва Фалун Гонг през 1999г., майката на Джин апелира за Фалун Гонг, споделяйки за своя здравословен опит. За това тя бива арестувана и затваряна много пъти. В затвора Чен е принудена да работи робски труд, изтезавана е с електрически палки и е хранена насилствено.  

Джин сподели: „Майка ми не може да дъвче и може да поема само течна храна. Когато е обявила гладна стачка заради изтезанията, над 10 пазачи са седнали върху нея и са я държали, за да успеят да отворят устата й. Всичките й зъби са се разклатили”.

След като успява да избяга от Китай през 2008г., Джин подава молби до финландския президент, до държавници, организации за човешките права и медии във Финландия, искайки помощ да спаси майка си, и да се спре преследването на Фалун Гонг в Китай.

Жалбите на Джин са привлекли вниманието на обществеността във Финландия. Джин каза: „Моят съпруг, практикуващи Фалун Гонг във Финландия и аз ще продължаваме да апелираме към правителството и гражданските организации да помогнат да се спаси майка ми. През 2011г. ще заведа дело в международния съд срещу отговорните за това китайски служители”.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!