Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Офис за безопасни стоки

Говорител:
Американската Комисия за безопасност на стоките (CPSC) ще отваря офис в Пекин. Това е първият офис на комисията в чужбина. Директорът на комисията, Инез Тененбаум, каза че 45% от вноса на САЩ идва от Китай и Хонконг. Затова качеството на китайските продукти е решаващо за американците.

---------------
На 10 януари американската Комисия за безопасност на стоките назначи свой представител в Пекин. Офисът й се намира в сградата на американското посолство. Той има комисар и специалист по безопасността на стоките. Представителят на комисията ще работи със своите китайски колеги за подпомагане на производителите да разберат американските стандарти и изисквания.

Тененбаум каза за Гласът на Азия в Пекин: „Китайските стоки имат чести проблеми с качеството. Американските потребители са загрижени за това. Но връщането на стоките не може да намали количеството на некачествени стоки. Необходими са по-активни мерки, като трябва да се наблегне на предпазните мерки”.  

За проблеми като с отровните платна и със съдържащите тежки метали играчки, представителят ще говори с властите. До 90% от всички внесени в САЩ играчки са от Китай и Хонконг.  

След урагана Катрина някои строителни платна бяха внесени от Китай за построяването на домове. Но живеещите в тези домове съобщиха, че стените излъчват сярна миризма и от тях ръждясват бързо кабели и уреди, правейки някои домове необитаеми.

Комисията за безопасност на стоките получи около 7000 оплаквания за тези проблеми. Според изчисленията, 85% от фалшивите стоки в света идват от Китай. На много пише „Произведено в САЩ”, или „Произведено в Европа”, или „Произведено в Тайван”, за да заблуди купувачите.

По време на своето пътуване до САЩ в края на 2010г., китайският вицепремиер, Уанг Чишан (Wang Qishan), обеща да положи повече усилия в борбата с нарушенията на интелектуалната собственост, производството и продажбата на фалшиви стоки и софтуерни продукти.

Наскоро полицията в Гуанджоу залови голяма група, специализираща в производството и продажбата на маркови кожени изделия, включително дамски чанти, портмонета и колани. Китайските медии съобщиха, че групата е високо организирана, има ясно разделение на производствения процес, произвежда значителни количества и разполага с продажбена мрежа в различни провинции.

Радио France Internationale съобщи, че според анализатори наскорошните мерки срещу фалшивите стоки са за да се подобри имиджа на Китай в навечерието на посещението на Ху Джинтао в САЩ.

NTD репортери: Ли Тинг и Бо Ни, Китай

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!