Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Виц за след вечеря"

Говорител:
Според съобщения в китайските медии, в деня преди Коледа, 84-годишна баба от Джинан Сити, провинция Шандон, е влезла в редовете на Китайската комунистическа партия. Тази новина привлече веднага вниманието на много нетизени. Те въздъхнаха: "Тази баба е луда", "Загубила е достойнството си на такава възраст". А интелектуалци коментират, че тя е така наречения "образец", който пропагандата на ККП иска да създаде.  

--------------------
Според китайските медии, по време на конкурса „Червена песен” в Джинан миналото лято, опряната на бастуна си, Ли Хенгшянг, е изпяла песен, хвалеща комунистическата партия. Така тя е получила прозвището "Бабичката с червената песен".
 
На 25 декември NetEase.com съобщи, че "Бабичката с червената песен" е влязла в редовете на партията. Това провокира веднага разгорещена онлайн дискусия. Шанхайският жител, Джанг Джунлинг, каза, че това е чист продукт на културата на партията. То показва също така, че ККП няма хора, които да я подкрепят и може единствено да привлече възрастни привърженици. Той заяви: „Тази новина служи само като виц за след вечеря”.  

Професор Сун Анджун посочи, че пропагандата на ККП трябва да установи така наречения "образец". Преди да падне в пропастта, ККП иска да вземе китайския народ със себе си, дори и хора като хромата 84-годишна жена.

Сун Анджун каза също така, че много хора решават да се присъединят към ККП, само заради прехраната си. На хората с елементарна дори съвест не би им се понравила тази организация. В Китай няма по-срамно нещо от членството в  ККП.  

За така наречените "Червени песни", интернет писателят, Джинг Чу, каза, че така наречените комунистически идеи са се провалили напълно. Дори и членовете на Постоянния комитет на ККП едва мънкат лозунгите на ККП, само заради личните си интереси. Като кметът на Чонгчинг, Бо Шилай, например, който играе своите задкулисни игри, само за да се сдобива с по-голяма власт.

"Бабичката с червената песен" не е единственият случай. Предишен китайски репортаж съобщи, че на на 30 юни 2010 год., 89-годишен пенсиониран учител е станал член на ККП.

Джинг Чу посочи, че ККП позволява на народа да види само това, което тя иска той да види. Така информационната блокада е довела до голям брой хора, които нямат самостоятелно мислене.

NTD репортери: Ли Чиан и Шуе Ли, Китай

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!