Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Забранени запознанства

На китайските войници вече е забранен достъпът до Интернет сайтове и блогове за запознанства, както и посещаването на Интернет-кафета. Новите правила бяха обявени от Министерството на националната отбрана на Китай.

За войниците на служба в китайската армия е често трудно да си намерят съпруга. През последните десет години се появиха Интернет сайтове, предлагащи услуги за запознанства на войниците.

Като например сайтът 8181.com, който е създаден през 2001 г. и твърди, че всяка година жени десетки хиляди войници.

В интервю за Асошиейтед прес, Ни Лейшионг (Ni Leixiong), военен експерт от Университета на Шанхай, обясни защо забраната е влязла в сила.

[Ни Лейшионг (Ni Leixiong), военен експерт от Университета на Шанхай]:
"Някои войници издават военни тайни, когато говорят онлайн, като например посочване местонахождението на военните части. Голямо количество тайни бяха разкрити по този начин и тази регулация цели разрешаването на проблема".

Но с това китайските военни не обръщат гръб на дилемата на своите войници. Преди десетилетия те са организирали за тях мероприятия за общуване с различни, основно женски предприятия, като например текстилни фабрики. Сега плануват да използват същия прийом за справяне с проблема, но как точно ще бъдат опазени военните тайни там, е въпрос, който все още чака отговор.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!