Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Робство в тухларна

Миналият месец мъж избягал от завод за тухли в северната китайска провинция Хъбей. Той както и много други работници били насилвани да работят като роби, съобщи местен вестник.

Сон, който е от провинция Шанши, съобщил в полицията, които щурмували завода няколко дни по-късно.

Полицаите открили още 33-ма работници, които били принуждавани да работят между 14 и 18 часа на ден без да получават пари. Те били постоянно наблюдавани, лишавани от сън, заплашвани и измъчвани с ток ако протестирали, съобщи вестник "Yanzhao Metropolis Daily".

Полицаите арестували 11 души, сред които собствениците и надзирателя на завода.

Подобен скандал с роби бе разкрит през 2007 година в Хенан, провинция Шанши, където хиляди хора били принуждавани да работят в пещ за тухли. Те били редовно бити и получавали оскъдно количество храна.

Много от работниците в пещи за тухли от бедните провинции били с умствени увреждания. Някои китайски търговци умишлено ги карали да подписват договори за работа в опасна среда, съобщиха медии през миналата година.

Местните власти са обещали да прекратят подобни нелегални манипулации. Но въпреки това, медиите продължават да съобщават за бруталните нарушения, при които се случва младежи, напуснали домовете си да търсят работа, да се оказват роби.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!