Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пробив в китайската телевизия

Практикуващ Фалун Гонг умира от изтезания

Практикуващ Фалун Гонг, предоставил материал за национална китайска медия почина. Лиан Дженшин бил измъчван в различни затвори през последните 9 години.

Семейството на Лиан каза за Интернет страницата на Фалун Гонг “Clearwisdom”, че няколко седмици преди да почине, той изглеждал отслабнал и му било трудно да върви и да говори.

46 – годишният жител на Чанчун бил осъден на 19 години затвор през 2002 г. Лиан бил част от група практикуващи Фалун Гонг, които дали материал на държавна медия на 5 май през същата година. Те излъчили 50 – минутно предаване, включително тези кадри: „Фалун Дафа по света”. Те показват, че Фалун Гонг се практикува в много страни и как китайския режим лъже зa да оправдае преследването.

Предаването провокирало комунистическия режим, след което 5 000 практикуващи Фалун Гонг в региона били задържани. Няколко от тях починали седмица след това и 15 били осъдени на 20 години затвор.

Според изпълнителния директор на информационния център на Фалун Гонг Ливай Брауди, китайската комунистическа партия (ККП) използва монопола си над медиите да клевети Фалун Гонг.

Ливай Брауди, изпълнителен директор, информационен център на Фалун Гонг]:

„Няма начин да преследваш 100 милиона души без да накараш обществото да вземе участие в това. Как се получава така, че китайци преследват китайци? Трябва да очерниш жертвата, да направиш така, че да са третирани по нечовешки начин и да раздразниш хората, давайки им причина да постъпват така срещу тях. Инструмента за постигане на това е медията, забранявайки всякаква гласност на Фалун Гонг и очерняйки практиката в голям мащаб”

Брауди казва, че предаването показало на зрителите истината за Фалун Гонг и преследването.

[Ливай Брауди, изпълнителен директор, информационен център на Фалун Гонг]:

„Когато си в страна, където ти казват, че това е опасна група, че те са само в Китай и са преследвани по света и изведнъж видиш, че всъщност Фалун Гонг се практикува по цял свят, това наистина помага на хората да осъзнаят какво се случва”.

Според информационния център на Фалун Гонг, Лиан е поне осмият задържан след предаването, починал от изтезания.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!