Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Експото в Шанхай засилва репресиите срещу Фалун Гонг

Наскоро експото в Шанхай отвори врати под лозунг „По-съвършен град, по-добър живот”, но живота на последователите на духовната практика Фалун Гонг, позната още като Фалун Дафа, не се е подобрил.

Според изпълнителния директор на информационния център на Фалун Дафа Ливай Брауди, китайския режим използва експото като претекст за унищожаването на Фалун Гонг.

[Ливай Брауди, изпълнителен директор, информационен център на Фалун Гонг]:

„Всеки път когато има публично събитие, те използват съображенията за сигурност като извинение за репресиите, които налагат. Всъщност мотивите зад тези действия са продиктувани от планът, който те следват вече 11 години – елиминирането на практикуващите Фалун Гонг”.

През 1999 година китайската комунистическа партия (ККП) забрани Фалун Гонг, въпреки популярността на практиката в Китай. От тогава режимът подтиска брутално последователите на Фалун Гонг.

Според информационния център на Фалун Дафа, над 100,000 практикуващи Фалун Гонг са задържани в китайски трудови лагери и над 3,000 са убити от полицаи или охранителни в затвори.

Само в Шанхай за последната година повече от 100 практикуващи са били отвлечени и поне 26 са били затворени в трудови лагери и затвори.

[Ливай Брауди, изпълнителен директор, информационен център на Фалун Гонг]:

„Ако те са наистина загрижени за сигурността на експото в Шанхай или както при олимпиадата, бихме видели как задържат хора, които би трябвало да бъдат освободени след събитието. Но по време на олимпиадата и каквото започваме да виждаме сега в Шанхай, е че тези хора за задържани в затвори за 3 години, 5 години, 10 години, чак до 18 години. Тук става дума за нещо друго и това е, че те искат да хвърлят практикуващите Фалун Гонг в затвори за колкото се може по-дълго. Това няма нищо общо с експото в Шанхай”.

Миналата година властите в Шанхай отвлекли практикуващите Ли Яохуа у Чан Ийбо, които са майка и дъщеря. През май тази година, те били осъдени съответно на три години и половина и година и половина затвор.

Чан И-юан, син на Ли Яохуа и брат на Чан Ийбо е професор по стоматология в Калифорния, Лос Анджелис. Наскоро Чан посетил Тайван, където апелирал за тяхното освобождаване.

[Чан И-юан, роднина на осъдени практикуващи Фалун Гонг]:

„Основанието за присъдата им е член 300 от наказателния закон, според който те са използвали организация да нарушат на закона. Майка ми е на 63 години и е пенсионирана. Как би могла да наруши закона? И двете са невинни и на са нарушили закона”.

Според сведения, поне в 2 области на Шанхай до 1,500 долара са предложени на местни жители,съдействащи за арестуването на практикуващи Фалун Гонг, които разпространяват материали за практиката.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!