Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Училище – затвор

В понеделник най-накрая беше освободен 63-годишният фермер от провинция Гуандонг, Ли Шаотинг. Той беше държан като затворник в училищна сграда и наблюдаван денонощно от китайските власти.

Противозаконният арест беше разобличен от местният вестник „Nanfan Nonchun” миналата събота. Ли бил затворен в партийното училище на област Янгшъ. Тези училища се ръководят от комунистическата партия и са предназначени за обучение на партийните членове.

Вестникът докладва, че Ли бил затворен зад стените на строго охраняваната сграда на 26 март. Преди 10 години властите обвинили сина на Ли в нарушение на еднодетната клауза и изгорили къщата му. От тогава насам Ли апелира в търсене на справедливост, но властите го арестували всеки път.

Ли не е първият затворник в това училище. Според вестникът, местните жители говорят, че „партийното училище не е по-различно от затвор”.

Освен използването на държавни училища като нелегални затвори, съществуват сведения, че китайският режим използва и психиатрични болници за преследване на неудобните хора.

През октомври миналата година правната организация „Civil Rights and Livelihood Watch” започна да прави списък на жертвите на психиатрични изтезания. През февруари тази година бяха докладвани повече от 300 случая. Жертвите произволно били окачествени като имащи психоза и „третирани” с медикаменти против волята им. Според организацията, мнозинството от жертвите се състояло от апелиращи, политически дисиденти и практикуващи духовната практика Фалун Гонг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!