Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Триумф на душата: Обета на една жена да изобличи несправедливост в Китай

Ако някой е преживял нещата, които те са преживели, то Дженифър Зенг със сигурност е в това число.

Завършила университет в Пекин, майка и съпруга, Дженифър живяла добре в Китай. Но след като избраната от нея духовна практика Фалун Гонг била забранена от китайския режим през 1999 г ., започнала вълна от страдание.

[Дженифър Зенг, китайска емигрантка]:

„Те решиха да унищожат Фалун Гонг, което означава да ни елиминират физически и психически или духовно”

През 2000 г. Дженифър била затворена в трудов лагер за една година, заради това, че продължила да практикува Фалун Гонг, традиционна китайска медитация.

[Дженифър Зенг, китайска емигрантка]:

„Ние изгубихме достойнството на човешки същества”

Тя описва трудовият лагер като истински ад.

[Дженифър Зенг, китайска емигрантка]:

„Първото нещо, което чухме като пристигнахме, беше звука на електрошокова палка. Първото нареждане бе да клечим. Напрежението беше толкова голямо. Чувахме виковете на другите, измъчвани с електрошокови палки или ние самите бяхме изтезавани”.

Дженифър казва, че мъченията и лишаването от сън са били част от ежедневния живот – и иронично, каквото я накарало да продължи.

[Дженифър Зенг, китайска емигрантка]:

„Преживявайки и ставайки свидетел на нечовешкото третиранена не практикуващите Фалун Гонг в трудовия лагер, след шест месеца изведнъж развих силно желание да разоблича тези престъпления пред света”.

Тя била освободена през 2001 г. и заминала за Австралия. По-късно Дженифър написала книгата „Преживяна история: борбата за свобода и Фалун Гонг на една жена”

Образована млада жена попада в трудов лагер само защото следва духовна практика базирана на истинност, състрадателност и търпимост.

Това може да звучи объркващо за много хора. Но за председателят на австралийският национален градски съвет Питър Уестмор, репресивните мерски на китайския режим са част от комунистическата идеология.

[Питър Уестмор, председател на националният градски съвет]:

„Имаше поне 70 милиона, може би 100 милиона души в Китай, които практикуваха Фалун Гонг. Мисля че китайската комунистическа партия (ККП) ги прие като заплаха за монопола й над властта...нещо, което държавата не би могла да контролира напълно”.

Живеейки в Австралия сега, целта на Дженифър е ясна и проста.

[Дженифър Зенг, китайска емигрантка]:

„Да продължа да практикувам Фалун Гонг и да се боря за практикуващите, които са затворени в Китай. Уверена съм, че ще имаме светло бъдеще. Тази увереност идва от нещо много основно в нашата вяра, а имено, че добротата побеждава злото”.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!