Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Депутати възхваляват „Шен Юн” във Франкфурт

Спектакълът за класически китайски сценични изкузства „Шен Юн” изнесе представление във Франкфурт, Германия. Европейското турне на базираната в Ню Йорк Арт компания включва 20 града.

Немският депутат др. Михаел Мейстър изрази своето възхищение от представлението.

[Др. Михаел Мейстър, депутат от германския парламент]:

„Заслужаваше си да съм тук тази вечер. Спектакълът показва голямо разнообразие на културните характеристики от различни райони в Китай. Хармонията и ритъма в танците са страхотни. Много съм впечатлен от видяното. Не бях виждал този вид култура до сега”.

Мейстър разказа какво е харесал най-много.

[Др. Михаел Мейстър, депутат от германския парламент]:

„Относно костюмите и презенатацията, най-много ми хареса тибетския танц. Много съм впечатлен от начина, по който използват техниката. Музиката, танците и екрана с дигитални ефекти бяха в синхрон. Просто перфекционизъм!”.

 Мейстър говори също за посланието, което според него носи представлението.

[Др. Михаел Мейстър, депутат от германския парламент]:

„Мисля, че това беше велик призив за правото на всеки да живее живота си по свой собствен начин. Призив за лична свобода”.

Депутатът от Еврипейския парламент Томас Ман също каза, че в танците разказващи за репресиите на Фалун Гонг от китайския режим, главното послание е било „свобода”.

  [Томас Ман, депутат от Европейския парламент]:

„Много внушително! Да защитаваш свободата на словото, за което да бъдеш бит и да нямаш право да се изразиш или да си преследван като част от малцинство. Това се случва с тибетците, но последователите на Фалун Гонг са също притискани отново и отново. Затова тези неща са много важни – свобода на мислене, свобода на словото и религиозна свобода са основните неща , от които се нуждаем. Мисля, че всички в публиката бяха ентусиазирани, разбирайки тези послания и затова не спряха да аплодитрат”.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!