Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Резолюция на Конгреса за спиране преследването на Фалун Гонг

Долната Kамара на Конгреса на САЩ прие резолюция 605, която призовава китайския режим да спре 10-годишното преследване на духовната практика Фалун Гонг.

Резолюцията бе приета с 412 гласа „за” и 1 „против”.

Конгресменът Илеана Рос-Летинен от Флорида е автор на резолюцията.

[Илеана Рос-Летинен, член на Конгреса на САЩ]:

„За мен е чест да съм тук като автор на резолюцията, посочваща един от най-явните примери за системно репресиране на определена група в наши дни. Маниакалното и безмилостно гонение на практикуващи Фалун Гонг от китайския комунистически режим издава огромната несигурност и параноя на управниците в Пекин. Фалун Гонг е духовна практика, която се основава на истинност, състрадание и търпимост.”

Рос-Летинен говори също за агенти на китайския режим, които наблюдават практикуващи Фалун Гонг в САЩ и спомена твърденията за насилствено отнемане на органи от практикуващи в Китай.

Конгресмен Лин Уулси от Калифория е автор на подобна резолюция от 2002 г. Тя също призова Камарата на представителите да гласуват за приемане на резолюция 605.

[Лин Уулси, член Конгреса на САЩ]:

„За съжаление, осем години по-късно преследването продължава. Китайските власти трябва да сложат край на това нечовешко преследване”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!