Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Член на ЕП за отказа на „Шен Юн” в Румъния

Театър в Румъния, принадлежащ към министерството на образованието има сключен договор с румънската Фалун Дафа асоциация за провеждането на „Шен Юн” в Румъния. Изнедващо, министерството на образованието отказа внезапно спектакъла. Според разследване, китайския режим се опитва да осуети провеждането на „Шен Юн” в Румъния както и в много други държави. Твърди се, че служители на министерството на образованието са получили подкуп за вземане на решението.

Румънският член на Ервопейския парламент Ксаба Согор изрази загриженост за случая по време на прием за „Шен Юн” в Брюксел.

[Ксаба Согор, Румънски член на Европейския парламент]:

„Това е много жалко, защото политиците трябва да зачитат човешките права и културата”

Говорителя на Европейската Фалун Дафа асоциация, която е домакин на турнето на спектакъла за Европа каза, че китайския режим се е свързал с театри в много страни, опитвайки се да провали провеждането на „Шен Юн”.

[Юу Уеншин, Европейска Фалун Дафа асоциация]:

„Те правят всичко възможно да спрат представленията на „Шен Юн”. Това показва, че спектакълът има голямо въздействие в световен мащаб, дарявайки зрителите с чиста красота и наслада.

Согор добави, че може да покани „Шен Юн” в неговия регион.

[Ксаба Согор, Румънски член на Европейският парламент]:

„Мога да им изпратя покана да се представят в Харгита. Убеден съм, че местните власти ще поканят „Шен Юн” и няма да откажат представлението им”.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!