Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Roche” с две анти-награди

Една от най-големите фармацевтични компании, „Roche”, получи две от анти-наградите „Public Eye” в Давос, Швейцария.

Годишните награди „Public Eye” се провеждат благодарение на неправителствени организации, които насърчават общата социална отговорност.

„Roche” получи две „награди” - наградата на Швейцария и тази на публиката – за това, че е издирвала приематели на транспланти в Китай и е подпомагала неетични трансплантационни практики.

Според организаторите, така наречените „донори”, вероятно са екзекутирани затворници.

Арни Шварц извърши разследване на дейността на „Roche” в Китай.

[Арни Шварц, Изследовател]:
„Над 90% от всички трансплантации в Китай се извършват с органи на екзекутирани затворници. Заместник-министъра на китайското здравно министерство Хуанг Джиефу потвърди това през октомври 2008 г.”

Световната асоциация на лекарите единодушно се противопостави на използването на органи от затворници за трансплантации, защото те не са дадени доброволно.

[Арни Шварц, Изследовател]:
„В момента „Roche” провежда две медицински изследвания в Китай с органи, чиито източник не може да бъде установен.”

„Roche” проведе тестове на лекарството си срещу отхвърляне на органи, „Cell Cept”, върху над 300 бъбрека и приемниците им в много от китайските клиники. Фирмата произвежда лекарството в Китай от няколко години.

Изявлението на организаторите на наградите „Public Eye” породи съмнение, че органите може да идват от политически затворници като Фалун Гонг практикуващите, които са преследвани повече от 10 години от комунистическия режим.

Журналистът Етан Гутман проведе независимо разследване, което бе публикувано в „Weekly Standard”. Той посочва, че освен Фалун Гонг практикуващи, най-вероятно и християни са били убивани заради органите им в Китай.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!