Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Директор "Пропаганда" напусна ККП

Служител на китайската комунистическа партия, или ККП, избра необикновен начин да отбележи началото на Новата 2010 г. – а именно, чрез оттеглянето си от редиците на партията.

Джанг Кайчен е бивш директор на Отдела за пропаганда на партийния комитет в Шенянг, провинция Ляонинг.

На пресконференция във Флъшинг, Ню Йорк, която се проведе на 1 януари, Джанг публично се оттегли от китайската комунистическа партия.

[Джанг Кайченг, Бивш служител на ККП]:
„Днес аз се преродих. Прекосих океана, за да заявя тържествено пред света, че от днес нататък, аз повече не съм част от злата китайска комунистическа партия.”

Бившия партиен служител обясни защо е решил да се оттегли от ККП.

[Джанг Кайченг, Бивш служител на ККП]:
„Един режим, който не зачита морала и справедливостта, никога няма да просъществува. ККП представлява въоръжен танк, който, макар и да изглежда силен, се е устремил към пропастта. Тези, които не го напуснат на време, могат само да си представят какво ще се случи с тях.”

Джанг е последният от многото китайски служители, които публично се оттеглиха от редиците на комунистическия режим. Сред тях са бившия офицер от разузнавателния отдел към Държавна сигурност Ли Фенгджъ, както и бившия първи секретар на китайското консулство в Сидни Чен Йонглин.

Тези публични заявления са част от движение, известно като „Туейданг”, чрез което китайските граждани се отричат от ККП или заявяват оттеглянето си от партията и принаглежащите й организации в писмена форма. Според уебсайта, ръководен от „Международния център за оттгеляне от Китайската комунистическа партия”, повече от 66 милиона китайци са се отрекли от ККП, откакто движението бе формирано преди пет години.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!