Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Най-сетне покой

Фалун Гонг бежанци намират покой в Нова Зеландия

Според китайска легенда цветето удумбара цъфти само веднъж на всеки 3000 години.

[Санпу Хе, практикуващ Фалун Гонг]:
„Видях две туфи малки бели цветя на прозореца и на желязната решетка. Цветчетата бяха много малки и имаха дълги дръжки.”

В будизма цветето символизира благословия от Небето. Но за Санпу Хе то е символ на светлината в края на като че ли безкраен тунел. Санпу е бил изпратен в трудов лагер.

[Санпу Хе, практикуващ Фалун Гонг]:
„Пет или шест високоволтажни електрически палки бяха използвани, за да ми бъдат нанасяни удари по главата, задната страна на ушите, лицето, врата и други части на тялото за дълго; когато батериите на електрическите палки се изтощаваха, ги заменяха с нови.”

Престъплението му, според Китайската комунистическа партия, е вярата му във Фалун Гонг, медитативна практика, базирана на ценностите истинност, доброта и търпение.

[Санпу Хе, практикуващ Фалун Гонг]:
„Ние следваме истинност, доброта и търпение, ставаме добри хора, най-добрите хора. Когато разберем тези принципи, съзнанието ни ще е спокойно.”

Но това спокойствие е нямало да продължи дълго. Китайският авторитарен режим се чувства застрашен от нарастващата популярност на Фалун Гонг. През 1999 г. режимът стартира брутална кампания на преследване, пращайки хиляди хора като Санпу в затвори и трудови лагери.

Впоследствие Санпу и семейството му напускат Китай. Сега те са на около 6500 мили от родината си – установени в Оукланд, Нова Зеландия. Не могат да се завърнат в страната на предците си; всички техни скъпи спомени сега са избледнели.

Но в сравнение с много други, тяхната история все пак е със щастлив край. Хуанг Гуохуа не е бил такъв късметлия. Той и дъщеря му, Хуанг Инг, са загубили завинаги най-важната жена в живота си.

[Хуанг Гуохуа, практикуващ Фалун Гонг]:
„За едно дете, да загуби майка си, когато е едва на годинка, вредата, нанесена му за цял живот, никога няма да може да бъде компенсирана.”

А за какво си мечтае малката Инг?

[Хуанг Инг, дъщеря на Гуохуа]:
„Мама да се върне.”

Едва 29-годишна, съпругата на Гуохуа, Луо Джи Шянг, също практикуваща Фалун Гонг, е била изтезавана до смърт в китайски затвор. По това време е била бременна в третия месец с второто им дете. Днес Гуохуа отглежда малката Инг сам в Нова Зеландия – страна, за която не знае много. Но вечната му любов към съпругата му и надеждата за родината му остават.

[Хуанг Гуохуа, практикуващ Фалун Гонг]:
„Всички практикуващи ще имат свободна и законна среда да практикуват Фалун Гонг в Китай. Вярвам, че това ще се случи, но никога няма да върна жена си обратно.”

Семействата Хуанг и Хе сега намират спокойствие заедно на това място за практикуване на Фалун Гонг в Оукланд. Децата им играят заедно и те са успели да се установят, намирайки работа и изучавайки английски език.

Двамата мъже прекарват много от свободното си време и повишавайки информираността относно преследването, което все още продължава в Китай. Но въпреки настоящите условия, те все още имат надежда за бъдещето на Китай.

Практикуващи Фалун Гонг съобщават за многократно видени цветя удумбара – знак, че дните на сполука наближават.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!