Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Про-ККП бандитски атаки в Ансан, Корея

В гр. Ансан, Корея, се проведе парад по случай 60-те милиона души, отказали се от своето членство в Китайската комунистическа партия. В парада участваха активисти за човешки права и демокрация, дисиденти и практикуващи медитативната практика Фалун Гонг.

Не бе изненадващо, че това събитие не се посрещна добре от комунистическия режим на Китай.

Според свидетели, група мъже, свързани с китайското посолство, са започнали да създават проблеми. Те сипели обиди, разрушавали банери и нападали участниците в парада.

От атаките има пострадали, като тази жена, чийто крак е лошо ранен, а дрехите й са били разкъсани по време на атаките.

[Г-жа Лий, жертва на атаките]:
„Изведнъж един мъж ме удари с двата си юмрука, като след това ме блъсна.”

Нападателите са ранили и други двама корейски граждани. Единият от тях, д-р Джунг, е организатор на събитието.

[Д-р Китае Джунг, организатор на събитието]:
„Те избягваха да удрят лицето ми и други чувствителни части на тялото; удряха ме в гърдите, където е трудно да се видят щетите. Изглежда да бяха добре обучени.”

Д-р Джунг е получил 3 седмици болнични, за да се възстанови от нападенията. Той и г-жа Лий ще предприемат юридически действия срещу нападателите си.

Свидетел каза за в. Epoch Times, че е чул един от атакуващите китайци да казва „Не ни е страх от корейската полиция, тя е нищо. Нас ни подкрепя китайското посолство.”

Корейската полиция е арестувала трима китайци. Според една от жертвите, която се е намирала в полицейския участък по това време, един от задържаните е казал „Няма проблем да ме върнете обратно в Китай. Обадете се на китайското посолство”.

Инцидентът е подобен на серията атаки, станали в Ню Йорк през лятото на 2008 г. Там граждани, които по-късно се оказаха свързани с китайското консулство в Ню Йорк, атакуваха многократно хора, работещи в Центъра за отказване от ККП – място, където местни жители ходят, за да обявяват своето оттегляне от членството си в Китайската комунистическа партия.
Репортаж на NTDTV - Ансан, Южна Корея.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!