Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Власти хвърлят вина върху духовна група

Миналия месец родители от град Уганг (Wugang), провинция Хунан (Хунан), организираха протест, след като бе установено, че 1300 деца са с опасни нива на олово в кръвта.

Миналата седмица правителството на гр. Уганг публикува това изявление на своя уебсайт. То гласи, че т. нар. „крайно упорити последователи на Фалун Гонг” използват инцидента със замърсяването на околната среда, за да разпространяват слухове и да насаждат обществени вълнения.

Жителите, прочели това изявление, бяха разгневени. Те споделиха, че там, където живеят, няма практикуващи Фалун Гонг.

[Г-ца Дай, жител на община Симачонг]:
„Изявлението беше разкъсано от разгневилите се след прочитането му. [Правителството] може да говори каквото си иска. Но когато прочетох съобщението, бях много раздразнен. Не знам как да опиша усещането си. Там пишеше за Фалун Гонг, за упорити индивиди – беше напълно безсмислено.”

Според жител на община Уенпинг това е просто сплашваща тактика на властите. 

[Г-н Шяо, жител на община Уенпинг]:
„Видях в Интернет, че правителството е публикувало съобщение, гласящо, че тези хора са Фалун Гонг.”

[Репортер]:
„Защо според вас правителството е направило това?”

[Г-н Шяо, жител на община Уенпинг]:
„Вероятно за да сплаши обществото – да го сплаши, казвайки, че сте извън закона.”

NTD News се свърза с правителството на гр. Уганг, но никой не отговори на въпросите ни, нито обясни защо са намесили Фалун Гонг.

Фалун Гонг, популярна духовна практика, бе забранен от китайския комунистически режим през 1999 г. Оттогава последователите на Фалун Гонг са подложени на жестоко преследване от страна на режима.

По думите на Гейл Рачлин, говорителка на Информационния център Фалун Дафа, местните власти вероятно са в затруднено положение поради инцидента – и използват Фалун Гонг като изкупителна жертва, за да избягат от отговорност.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!