Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чилийски сенатор хвали Shen Yun

На последното шоу на групата за танцови изкуства, Shen Yun, в столицата на Чили, присъстваше уважаван чилийски политик и бивш вицепредседател на чилийския Сенат, г-н Джейми Наранджо, който сподели своите впечатления от представлениято.

[Джейми Наранджо, чилийски сенатор]:
"Фантастично, намирам го за прекрасно – цветовете, танците, израженията на участниците,…защото трябва да се обръща внимание не само на хореографията и музиката, а също така и на лицата на танцьорите, които съживяват шоуто. Много важно е да се види тяхното изражение”.

Г-н Наранджо се радва на голямо признание за своята работа в насърчаване на човешките права по света и е бил президент на Комисията за човешки права към чилийския Сенат.

Той смята, че повече хора трябва да знаят за ставащите в Китай сега нарушения на човешките права.

[Джейми Наранджо, чилийски сенатор]:
"Според мен този вид представления са важни не само защото показват зачитатане на минали традиции, но и защото представят какво става днес в Китай. Така хората могат да разберат за суровите условия, при които живеят много хора в Китай, тъй като там няма свобода на изразяването, нито демократична система, каквито имаме в нашата страна. Затова е важно много повече хора да разберат за това, което става в Китай."

Репортаж от Сантяго, Чили, за NTDTV

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!