Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Милион минути медитация”

По повод 10-годишнината от бруталното преследване на духовната практика Фалун Гонг от страна на китайския комунистически режим, във Вашингтон практикуващи Фалун Гонг призоваха обществеността да покаже своята подкрепа на тези, които биват преследвани в Китай, като медитират в националния парк, под мотото „Милион минути медитация”.

Изразяване на позиция посредством седене в покой.

[Джаред Пиърмън, организатор на „Милион минути медитация”]:
„Милион минути медитация” е проект, който започнахме с „Приятели на Фалун Гонг” - САЩ, за да помогнем на повече хора да изразят своята подкрепа към Фалун Гонг.”

[Уил Ермини, участник]:
„Предложиха ми брошура и ми обясниха за „Милион минути медитация”, която се опитват да направят.”

Милион минути, за да се помогне на милиони практикуващи Фалун Гонг, които са потискани от Китайската комунистическа партия.

[Джаред Пиърмън, организатор на „Милион минути медитация”]:
„Това, което се опитваме да направим, е да призовем хората да седнат и да медитират, като отделят няколко от тези минути на вътрешен мир за спиране на преследването в Китай.”

Преследване, което започва през 1999 г. На 20 юли в живота на китайските практикуващи Фалун Гонг настъпва тъмен обрат, когато комунистическият режим започва своето брутално преследване на духовната практика, упражнявана дотогава с години в Китай. Фото изложба на мястото документира 10-годишното преследване на практиката.

[Джеф Ненарела, координатор на фото изложбата]:
„Зад мен има няколко снимки на различни методи за мъчение. Тук отгоре е така наречената „Тигрова пейка”, която е брутална форма на изтезание, и при която те връзват седящ върху дъска човек в поза „L”. После го измъчват, горят краката и гърдите му с горещи железа – възможно най-мъчителният начин, за да сломят духа на практикуващите.”

Въпреки това, тук човек придобива впечатлението, че твърдостта и надеждата не са забравени.

[Джеф Ненарела, координатор на фото изложбата]:
„Тази снимка е направена миналия юли, 2008 г., и тя е една от тези, които аз харесвам най-много, защото това малко момиченце има такова сериозно за възрастта си изражение; за мен тя символизира чистота, но в същото време и надежда за бъдещето на Китай и за хората, почитащи мира.”

Тази надежда се споделя и от минувачи, спрели, за да вземат участие в медитацията и да изразят подкрепа по свой си начин.

[Г-жа Лариос, участничка]:
„Нашите мисли сега са с хората в Китай и по света. Ако можем да изпитаме покой тук, в тази наша малка семейна структура, желанието ни е този покой да стигне до другия край на света, до всички кътчета на земята, и да докосне всяко едно сърце.”

[Уил Ермини, участник]:
„Нека се отървем от тази омраза, да се отървем от заобикалящата ни тъмнина. И това е близо, може да се усети, може да се усети, защото хората започват да се пробуждат. Хората действително започват да се пробуждат и може да се почувства как става това.”

Пробуждане за нещо, което е било засенчвано от брутално преследване.

[Джаред Пиърмън, организатор на „Милион минути медитация”]:
„Така ние искаме хората действително да почувстват смисъла на Истинност, Доброта, Търпимост, които са същината на Фалун Гонг. Искаме хората да се асоциират с тях.”

Репортаж на Бен Хеджес от Вашингтон, за NTDTV

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!